Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Onderwijs op de tablet in Soedan

Het jaar 2019 was voor veel kinderen in Soedan zwaar. Door conflicten, overstromingen en instabiliteit steeg het aantal kinderen dat afhankelijk is van hulp van 2,5 naar 4,6 miljoen. Dankzij het UNICEF programma Can’t Wait to Learn konden bijna 6.000 kinderen in afgelegen gebieden voor het eerst of weer sinds lange tijd naar school. 

43
miljoen

inwoners in Soedan

21
miljoen

kinderen in Soedan

3
miljoen

kinderen in Soedan gaan niet naar school

Hoop voor kinderen in afgelegen gebieden

Can’t Wait to Learn is onderdeel van het grote onderwijsprogramma van UNICEF Soedan, waarmee eind december 5.843 kinderen zijn bereikt. Samen met de overheid van Soedan is een werkplan opgesteld om onderwijspersoneel te trainen. Ook volgde in 2019 de constructie van onderwijscentra en zonne-energie installaties om tablets mee op te laden. Dankzij de 2.370 tablets die beschikbaar zijn gesteld hebben kinderen in Soedan nu de mogelijkheid om te leren lezen, schrijven en rekenen. 

UNICEF heeft geïnvesteerd in het opzetten van e-learning afdelingen binnen de Soedanese overheid zodat zij op termijn het programma volledig kan overnemen. Ons doel is om het huidige programma tot en met 2021 voort te zetten en nog meer kwetsbare kinderen in Soedan toegang te geven tot onderwijs. 
 

Dit hebben we bereikt

Met hulp van donoren in Nederland heeft UNICEF in Soedan vanaf begin 2018 de volgende resultaten kunnen behalen: 

  • 5.843 kinderen konden op 2.370 tablets leren lezen, schrijven en rekenen in e-learning centra. 
  • 79 onderwijsruimtes opgezet en voorzien van accessoires. Ook zijn 77 zonne-energie installaties geïnstalleerd. 
  • 80 lokale begeleiders zijn getraind in het gebruik van de tablets en het managen van een klaslokaal. 
  • 4 kantoren gebouwd voor de nieuwe e-learning teams van het Ministerie van Onderwijs en voorzien van IT-apparatuur. 
     

Najat (links) woont met haar familie in Dabat in het oosten van Soedan. Toen zij 7 jaar oud was ging zij naar school in een dorp verderop. Door ziekte en de lange reisafstand moest zij helaas de school vroegtijdig verlaten. Iets wat veel kinderen in haar omgeving overkomt. Toch bleef ze hoop houden. Ze was dan ook erg blij toen ze hoorde dat er een nieuw programma in haar dorp werd opgezet. Ze registreerde zich als één van de eersten en is erg blij dat ze nu weer naar school kan. Ze vindt de spelletjes heel leuk en haalt zeer goede resultaten. 

Gerelateerd aan dit onderwerp