Onderwijs op de tablet in Soedan

Meer dan 6.000 Soedanese kinderen zijn geholpen met het innovatieve e-learning project Can’t Wait to Learn tegen de achtergrond van een politieke, economische en gezondheidszorgcrisis

43 miljoen

inwoners in Soedan

21 miljoen

kinderen in Soedan

3 miljoen

kinderen in Soedan gaan niet naar school

Over het programma

Het programma in Soedan is onderdeel van Can’t Wait to Learn, ontwikkeld door onze partner War Child en uitgevoerd door UNICEF. Het betreft een innovatief onderwijsprogramma waarmee kinderen spelend leren, dankzij educatieve spellen op tablets.

De op maat gemaakte educatieve spellen bevatten ingebouwde instructies, praktische oefeningen en een leermanagementsysteem dat de voortgang van kinderen bijhoudt. De leerdoelen zijn afgestemd op officiële onderwijscurricula en goedgekeurd door nationale ministeries. Hierdoor kunnen wij kinderen waar ook ter wereld toepasselijk kwaliteitsonderwijs op tablets bieden.

Wat we hebben bereikt

In de periode tot en met december 2020 hebben we 6.453 kinderen bereikt. We bouwden 85 onderwijsruimtes en plaatsten 78 zonne-energie-installaties waarmee de tablets worden opgeladen.

Naast de bouw van scholen en de distributie van tablets, trainden we 80 begeleiders in het gebruik van de tablets en het managen van een klaslokaal. Ook zijn er vier nieuwe e-learning afdelingen opgezet en getraind binnen het Soedanese ministerie van Onderwijs, één op nationaal niveau en 3 op provinciaal niveau.