Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Onderwijs op de tablet in Soedan

In 2019 werd de implementatie van het innovatieve onderwijsprogramma Can't Wait to Learn bemoeilijkt door politieke onrust en instabiliteit in Soedan. Begin 2020 kwam daar de coronacrisis bij. In maart 2020 werden alle scholen in Soedan gesloten, waardoor de meeste onderwijsactiviteiten werden stilgelegd en het programma vertraging opliep. In oktober konden de meeste onderwijscentra gelukkig weer open. 

43
miljoen

inwoners in Soedan

21
miljoen

kinderen in Soedan

3
miljoen

kinderen in Soedan gaan niet naar school

Hoop voor kinderen in afgelegen gebieden

Can’t Wait to Learn is onderdeel van het grote onderwijsprogramma van UNICEF Soedan, waarmee 6.453 kinderen zijn bereikt eind 2020. In de periode tot en met december 2020 bouwden we 85 onderwijsruimtes en plaatsten we 78 zonne-energie installaties. In september 2019 gingen de eerste klassen van start en in de periode daarna hebben we ruim 6.400 kinderen onderwijs kunnen geven met behulp van innovatieve tablets. De tablets bevatten educatieve spellen om te leren lezen, schrijven en rekenen.

Naast de bouw van scholen en de distributie van tablets, trainden we 80 begeleiders in het gebruik van de tablets en het managen van een klaslokaal. Ook zijn er vier nieuwe e-learning afdelingen opgezet en getraind binnen het Soedanese ministerie van Onderwijs, één op nationaal niveau en 3 op provinciaal niveau. 

Gerelateerd aan dit onderwerp