Guus Meeuwis draagt Groots Junior op aan UNICEF

12 februari 2020

UNICEF-ambassadeur Guus Meeuwis geeft op woensdagmiddag 10 juni een speciaal kinderconcert ten bate van UNICEF: Groots Junior. Met de opbrengt wil UNICEF zoveel mogelijk kinderen goede voeding te geven.  

Guus Meeuwis bezoekt een kinderziekenhuis in Zuid-Afrika.

Guus bezocht in 2018 een kinderziekenhuis in Zuid-Afrika. "Die eerste 1.000 dagen zijn zó belangrijk! Alle kinderen verdienen een goede start in het leven, waar ze ook wonen."

Guus bezocht in 2018 een kinderziekenhuis in Zuid-Afrika. "Die eerste 1.000 dagen zijn zó belangrijk! Alle kinderen verdienen een goede start in het leven, waar ze ook wonen."

Groots Junior wordt gehouden in het Philips Stadion in Eindhoven en is bedoeld voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar en hun ouders. De jonge bezoekers staat niet alleen een fantastisch concert te wachten, maar zij helpen Guus ook om zoveel mogelijk kinderen goede voeding te geven. Vooral in de eerste 1.000 dagen van hun leven.

Goede start

1 op de 3 kinderen in de wereld is niet goed gevoed. Kinderen die slecht gevoed zijn tijdens hun eerste 1.000 levensdagen hebben minder kans te overleven en kunnen een onomkeerbare groei- en of ontwikkelingsachterstand oplopen. UNICEF wil daarom dat alle kinderen structureel goede voeding krijgen. Want als een kind in de eerste 1.000 dagen goede voeding krijgt, profiteert het daar een heel leven van.

Alles speciaal voor kinderen

Het Philips Stadion krijgt speciaal voor dit concert een kindersetting, met stoeltjes op het veld, een tribune op het veld en plaats voor 8.000 bezoekers. Het programma is op maat gemaakt. Guus Meeuwis heeft een kinderadviesraad aangesteld: het Groots Junior Management Team. Zij adviseren de zanger bij de samenstelling van dit kinderconcert.

Samen in actie

Guus Meeuwis en zijn Groots Junior Management Team roepen bezoekers, scholen en bedrijven op om in aanloop naar het concert samen in actie te komen voor UNICEF. Het doel is om zoveel mogelijk geld te doneren aan UNICEF zodat kinderen wereldwijd goede voeding krijgen.

Kom je ook?

Wil je Groots Junior bezoeken, koop dan snel een kaartje.