Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

UNICEF Nederland en LINDA.foundation willen Minderen voor Kinderen

24 oktober 2018

UNICEF Nederland en LINDA.foundation roepen heel Nederland op om een week lang te minderen voor kinderen. Van 1 tot en met 7 november worden consumenten middels de Minderen voor Kinderen app gestimuleerd geld te besparen op extraatjes. De app houdt het bespaarde geld bij, met als doel dit geld (met één druk op de knop) te doneren aan kinderen die het niet zo goed hebben.

UNICEF Nederland en LINDA.foundation roepen heel Nederland op van 1 tot en met 7 november te minderen voor kinderen.

UNICEF Nederland en LINDA.foundation roepen heel Nederland op van 1 tot en met 7 november te minderen voor kinderen.

UNICEF Nederland en LINDA.foundation roepen heel Nederland op van 1 tot en met 7 november te minderen voor kinderen.

Minderen voor Kinderen

Wanneer we alles wat beter verdelen, wordt de wereld een fijnere plek voor iedereen. Besparen op (vaak) dagelijkse extraatjes is een kleine moeite en het geld dat het oplevert is voor een ander veel waard. Zo ontstond het initiatief voor Minderen voor Kinderen.

Extraatjes

Taxietje pakken, koffietje to go, borreltje doen, frietje bestellen, zo verkleind klinkt het minder duur. Maar als iedereen een week lang let op deze bijna dagelijkse extra uitgaven, kan er veel geld bespaard worden. Alle kleine beetjes helpen, dus iedereen kan meedoen.

Suzanne Laszlo, Directeur UNICEF Nederland: 'Wij zien dat veel kinderen binnen en buiten Nederland het echt minder hebben. Dat is niet eerlijk. Ieder kind heeft recht om gezond te kunnen opgroeien, zich te ontwikkelen en het beste uit het leven te halen. We willen Nederland hierbij betrekken. Daarom heeft UNICEF Nederland samen met de LINDA.foundation de Minderen voor Kinderen app gemaakt. Een slimme, makkelijke manier om te minderen ten behoeve van kwetsbare kinderen. Voor 10 euro unnen we al schoolspullen geven aan een kind. Iets minder voor jezelf, is iets meer voor een kwetsbaar kind.'

Linda de Mol, LINDA.foundation: 'Ik realiseer mij terdege dat ik het heel erg goed heb en mijn kinderen altijd een fijn thuis heb kunnen bieden waar het ze nergens aan ontbrak. Tegelijkertijd zijn er zo ontzettend veel kinderen in de wereld die in moeilijke omstandigheden opgroeien. Wij vragen mensen in Nederland die het goed hebben te kijken of ze een week lang kunnen minderen op dingen die ze makkelijk kunnen laten. Toch de fiets nemen in plaats van de auto. Een keer geen koffie buiten de deur maar thuis. Heb ik dat shirtje echt nodig? Op deze manier kun je met die kleine besparingen veel betekenen voor kwetsbare kinderen die nooit iets te kiezen hebben. Ik hoop dat heel veel mensen meedoen.'

Nicolette van Dam, ambassadeur UNICEF Nederland: 'Met dit mooie initiatief komen we op voor kinderen die hulp nodig hebben. Kinderen moeten zich nog vormen in het leven en dat moeten ze kunnen doen in goede gezondheid en in vrijheid. Dat iedere smartphone gebruiker via deze app nu op een supermakkelijke manier een steentje kan bijdragen voor kinderen die het minder hebben, vind ik te gek!'

Hoe werkt het?

Minderen voor Kinderen bestaat uit een app, een website en een te downloaden huishoudboekje. Overal kan worden bijgehouden waarop bespaard wordt en er worden tips gegeven hoe je dit kunt doen.

Vanaf 24 oktober is de Minderen voor Kinderen app te downloaden voor iOS en Android en gaat de website www.minderenvoorkinderen.nl live. Deze blijft het hele jaar door beschikbaar voor gebruik.

De donaties worden verdeeld onder beide stichtingen.