Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Water als wapen in Jemen

26 juli 2018

Deze week werd een waterfaciliteit in Jemen aangevallen. Vijfduizend kinderen zijn afgesneden van veilig drinkwater.

Veilig drinkwater is van groot belang om de uitbraak en verspreiding van ziektes, zoals cholera, te voorkomen.

Veilig drinkwater is van groot belang om de uitbraak en verspreiding van ziektes, zoals cholera, te voorkomen.

Veilig drinkwater is van groot belang om de uitbraak en verspreiding van ziektes, zoals cholera, te voorkomen.

Deze week kwam een belangrijke watercentrale in Sa'ada, in het noordwesten van Jemen, onder vuur te liggen. Dit is al de derde aanval op dezelfde faciliteit. Meer dan de helft van de centrale is nu beschadigd. Tienduizend mensen zijn afgesneden van veilig drinkwater. 

Nu mensen geen toegang hebben tot veilig drinkwater bestaat het risico dat ziektes zoals cholera zich verder verspreiden. 'Voor gezinnen in Jemen is toegang tot basisvoorzieningen een kwestie van leven en dood', vertelt Geert Cappelaere, regiodirecteur van UNICEF in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. 'Zolang voorzieningen zoals watersystemen aangevallen worden, zullen levens - waaronder kinderlevens - verloren gaan.'

Aanvallen op basisvoorzieningen zijn een schending van het internationaal humanitair recht. UNICEF roept de strijdende partijen - en diegenen die invloed op hen hebben -  opnieuw op alle aanvallen op en militaire activiteiten in de buurt van civiele infrastructuur, inclusief watersystemen, scholen en ziekenhuizen te stoppen.

Gerelateerd aan dit onderwerp

Help de kinderen in Jemen overleven

geef nu