Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Geweld in Dara'a: 'Horror kent in Syrië geen grenzen'

27 juni 2018

Duizenden kinderen lijden onder het escalerende geweld in de regio Dara'a in Zuidoost-Syrië. 'De horror kent voor hen geen grenzen', zegt UNICEF-directeur Henrietta Fore in een verklaring.

UNICEF helpt kinderen en hun families die door de oorlog op de vlucht zijn in de Syrische regio Dara'a.

UNICEF helpt kinderen en hun families die door de oorlog op de vlucht zijn in de Syrische regio Dara'a.

UNICEF helpt kinderen en hun families die door de oorlog op de vlucht zijn in de Syrische regio Dara'a.

Door de gevechten in de regio Dara'a zijn naar schatting 20.000 kinderen en hun families in slechts drie dagen tijd ontheemd geraakt. Vier kinderen zijn gedood en vele anderen raakten gewond. Recente aanvallen hebben de infrastructuur zwaar beschadigd; zo kan een veldhospitaal niet meer functioneren. Dit is een schending van het internationaal humanitair recht.

'Respecteer de burgers'

'Kinderen en families hebben dringend voedsel, hygiëne-artikelen, medicijnen en bescherming nodig,' zegt UNICEF-directeur Henrietta Fore in haar verklaring. 'Zij die willen vluchten moeten toestemming krijgen om veilige toevluchtsoorden te bereiken, ver weg van de aanblik en de geluiden van de oorlog. Ik roep alle strijdende partijen in Syrië op om de fundamentele principes voor de bescherming van burgers tijdens een conflict te respecteren. En om te allen tijde prioriteit te geven aan de veiligheid en het welzijn van kinderen.'

UNICEF is ter plekke

UNICEF staat klaar om iedereen te helpen die getroffen is door deze nieuwe escalatie van geweld. Nu al krijgen honderdduizenden families in Dara'a van UNICEF gezondheidszorg, voeding, schoon water, sanitaire voorzieningen, onderwijs en psychosociale zorg.

Henrietta Fore, directeur UNICEF Internationaal

“De kinderen van Syrië moeten al jarenlang onacceptabel lijden. Dit mag niet het nieuwe normaal worden”

Henrietta Fore, directeur UNICEF Internationaal

Gerelateerd aan dit onderwerp