Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Ebola verliest terrein in Democratische Republiek Congo

8 juni 2018

In de Democratische Republiek Congo (DRC) werken UNICEF en zijn partners mee aan het bedwingen van een ebola-uitbraak. Wat enorm helpt: er is een experimenteel vaccin beschikbaar dat kinderen en hun families een tijdlang tegen het virus beschermt.

Haven van Mbandaka, Democratische Republiek Congo. UNICEF heeft in door ebola getroffen gebieden checkpoints neergezet waar de temperatuur van passanten wordt gecontroleerd. Koorts kan duiden op een besmetting met het ebolavirus.

Haven van Mbandaka, Democratische Republiek Congo. UNICEF heeft in door ebola getroffen gebieden checkpoints neergezet waar de temperatuur van passanten wordt gecontroleerd. Koorts kan duiden op een besmetting met het ebolavirus.

Haven van Mbandaka, Democratische Republiek Congo. UNICEF heeft in door ebola getroffen gebieden checkpoints neergezet waar de temperatuur van passanten wordt gecontroleerd. Koorts kan duiden op een besmetting met het ebolavirus.

Tientallen mensen zijn inmiddels overleden als gevolg van ebola. UNICEF heeft daarom samen met zijn partners de hulp in de DRC uitgebreid, om te voorkomen dat de uitbraak verergert en nog meer kinderen en hun families ziek worden. Inmiddels is al 83 ton aan waterzuiveringstabletten, zeep en andere hulpgoederen naar de door ebola getroffen provincie Equateur gebracht. Handen wassen en water zuiveren helpt, net als kinderen en hun ouders voorlichten over hoe ze kunnen voorkomen dat ze ziek worden. 

Inentingen redden levens

Er is ook een lichtpunt: eindelijk is er een vaccin. Weliswaar is het nog experimenteel, maar de resultaten zijn veelbelovend. Daarom sporen UNICEF-medewerkers families aan om zich te laten inenten. Met het vaccin kunnen we ebola hopelijk écht effectief bestrijden, zodat in de nabije toekomst geen kind meer slachtoffer van deze ziekte hoeft te worden.

Gerelateerd aan dit onderwerp

Help mee in de strijd ebola

geef nu