Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Nederland belangrijke humanitaire donor

1 juni 2018

Dankzij nieuwe noodhulpsteun van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kan UNICEF levensreddende hulp bieden aan de meest kwetsbare kinderen. 

Soedan heeft een van de hoogste aantallen ondervoede kinderen in Afrika.Met flexibele noodhulpsteun kan UNICEF levensreddende hulp bieden waar dat het hardst nodig is.

Soedan heeft een van de hoogste aantallen ondervoede kinderen in Afrika.

Met flexibele noodhulpsteun kan UNICEF levensreddende hulp bieden waar dat het hardst nodig is.

Soedan heeft een van de hoogste aantallen ondervoede kinderen in Afrika.

Met flexibele noodhulpsteun kan UNICEF levensreddende hulp bieden waar dat het hardst nodig is.

Voortslepende en vergeten crises

Voortslepende crises, zoals de conflicten in Syrië en Jemen, hebben een verwoestende impact op het leven van kinderen. Sinds de start van het conflict in Jemen zijn meer dan drie miljoen kinderen geboren. Hun jonge leven is gekenmerkt door geweld, ziekte en ondervoeding. Inmiddels is het conflict in Jemen de grootste humanitaire en voedingscrisis ter wereld.

Ook in andere delen van de wereld lijden kinderen onder constante onveiligheid. De crises in de Centraal Afrikaanse Republiek en de Democratische Republiek Congo krijgen minder (media)aandacht, maar ook in deze ‘vergeten crises’ hebben kinderen en hun families dringend behoefte aan bescherming en toegang tot basisvoorzieningen.

Bedankt

De keuze van de Nederlandse overheid om de afgelopen jaren haar noodhulpsteun aan UNICEF als ongeoormerkt en voor meerdere jaren te geven, is cruciaal geweest. Dankzij deze steun kan direct worden gestart met de hulpverlening, wordt de responscapaciteit versterkt, en krijgen ook ‘vergeten crises’ aandacht en fondsen. 

Voor 2018 heeft de Nederlandse overheid opnieuw flexibele noodhulpfondsen toegezegd. UNICEF wil de Nederlandse overheid en de Nederlandse bevolking bedanken voor de steun en het vertrouwen in ons werk voor kinderen. 

Dankzij ongeoormerkte humanitaire fondsen kon UNICEF Soedan ervoor zorgen dat twee miljoen mensen per maand toegang kregen tot drinkwater.

Deel deze video

Grote impact

Nederland stond in 2017 in de top tien van donoren die bijdragen aan UNICEF’s werk in noodsituaties. Als het gaat om donoren die ongeoormerkte humanitaire bijdrages geven, stond Nederland zelfs op de eerste plaats. Wat op papier slechts nummers lijken, heeft in de praktijk een grote impact. Mede dankzij Nederlandse steun kon UNICEF 2,5 miljoen acuut ondervoede kinderen behandelen, hielpen we 2,8 miljoen kinderen met psychosociale steun hun trauma’s te verwerken, en konden we bijna dertig miljoen mensen toegang geven tot schoon water

Dankzij ongeoormerkte humanitaire fondsen kon UNICEF Mali ongeveer 15.000 ernstig ondervoede kinderen behandelen met therapeutische voeding.

Deel deze video

Gerelateerd aan dit onderwerp