Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

UNICEF sluit partnership met TUI Care Foundation

25 mei 2018

Op 24 mei heeft UNICEF Nederland een nieuw partnership gesloten met TUI Care Foundation, initiatief van ’s werelds grootste reisorganisatie TUI. De samenwerking is voor vier jaar en richt zich op noodhulp en onderwijs. 

Thomas Ellerbeck (TUI Care Foundation) en Suzanne Laszlo (UNICEF Nederland) ondertekenden de samenwerkingsovereenkomst.

Thomas Ellerbeck (TUI Care Foundation) en Suzanne Laszlo (UNICEF Nederland) ondertekenden de samenwerkingsovereenkomst.

Thomas Ellerbeck (TUI Care Foundation) en Suzanne Laszlo (UNICEF Nederland) ondertekenden de samenwerkingsovereenkomst.

Noodsituaties, zoals aardbevingen of orkanen, bedreigen het leven en het welzijn van vele kinderen en gezinnen. Ook op vakantiebestemmingen. Dat UNICEF aanwezig is in 190 landen en in actie kan komen direct voor, tijdens en na een ramp, is voor TUI Care Foundation een belangrijke reden voor het partnership.   

Thomas Ellerbeck, voorzitter van de Board of Trustees van TUI Care Foundation: 'Wanneer een ramp kinderen treft, is het altijd de meest kwetsbare groep. Zij lopen het grootste risico op geweld, uitbuiting, ziekte en verwaarlozing. In de ergste situaties kunnen hele generaties kinderen worden beroofd van hun basisbehoeften op het gebied van gezondheid en onderwijs, met verwoestende gevolgen voor hun eigen toekomst en die van hun land. We zijn er trots op dat we UNICEF en vooral diens wereldwijde noodhulpprogramma wereldwijd kunnen ondersteunen bij het bouwen aan een betere toekomst voor de jeugd.'

'UNICEF kan zijn missie om van deze wereld een betere plek voor kinderen te maken niet vervullen zonder de steun van bedrijven. We zijn erg blij en dankbaar dat TUI Care Foundation deze belangrijke taak ondersteunt. Elk kind heeft het recht om op te groeien en zich gezond en in een veilige omgeving te ontwikkelen. Onze gezamenlijke inspanningen zullen de meest kwetsbare kinderen helpen beschermen', zegt Suzanne Laszlo, directeur van UNICEF Nederland.

Thomas Ellerbeck en Suzanne Laszlo naast een school-in-a-box vol lesmaterialen.

Verschil maken met onderwijs en noodhulp

Bijna een kwart van de kinderen in de wereld woont in conflictgebieden of door rampen getroffen landen. Voor deze kinderen in noodsituaties is onderwijs essentieel. Scholen bieden kinderen een stabiele en beschermende omgeving. Daarnaast is onderwijs op de lange termijn dé sleutel tot economische groei, vermindering van armoede en ongelijkheid. Het draagt bij aan vrede en stabiliteit in een land.

Ondanks zijn enorme voordelen, is onderwijs vaak onderbelicht in door crises getroffen gemeenschappen. Het maakt zelfs minder dan 2 procent uit van de totale humanitaire hulp. Het ter beschikking stellen van schoolboeken en lespakketten, of het opzetten van kindvriendelijke ruimtes om te leren in rampzones, kan dus een groot verschil maken. 

TUI Care Foundation steunt ook UNICEF’s onderwijsprogramma’s voor kansarme kinderen. Zo kunnen zij toekomstige uitdagingen beter het hoofd te bieden. Dankzij onderwijs kunnen ze ook hun families en samenleving te versterken. Doel van deze programma’s is uiteindelijk dat elk kind verplicht, gratis en kwalitatief onderwijs krijgt.

UNICEF zorgt ervoor dat Syrische kinderen naar school kunnen en gemiste lesstof versneld kunnen inhalen.

UNICEF zorgt ervoor dat Syrische kinderen naar school kunnen en gemiste lesstof versneld kunnen inhalen.

UNICEF zorgt ervoor dat Syrische kinderen naar school kunnen en gemiste lesstof versneld kunnen inhalen.

TUI Care Foundation en UNICEF

UNICEF gelooft dat alle kinderen het recht hebben om te overleven, te ontwikkelen en hun potentieel te benutten om zo bij te kunnen dragen aan een ​​betere wereld. Deze overtuiging gaat hand in hand met de ambitie van TUI Care Foundation om kinderen en jongeren hun volledige potentieel te laten bereiken.

De corporate foundation van TUI ondersteunt samenwerkingen en projecten die betere mogelijkheden bieden voor jongeren en bijdragen aan de ontwikkeling van vakantiebestemmingen. Door vakantiegangers kennis te laten maken met lokale projecten, geeft TUI Care Foundation het onderwijs, het welzijn van kinderen en jongeren, de bescherming van natuur en milieu en de lokale economie en werkgelegenheid een boost. TUI hoopt zo de positieve impact van het toerisme op mensen en bestemmingen te vergroten.

Gerelateerd aan dit onderwerp