Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

UNICEF schaalt strijd tegen ebola op

18 mei 2018

Honderden gemeenschapswerkers lichten gezinnen voor over het voorkomen van een ebolabesmetting. UNICEF heeft daarnaast 4.585 kilo zeep, waterzuiveringstabletten en andere hygiënematerialen uitgedeeld en in tientallen scholen en klinieken desinfectiepunten opgezet. Nog 80 ton aan hulpgoederen is onderweg en volgende week begint een vaccinatiecampagne.

Hulpverlener in de DR Congo. Zijn pak beschermt hem tegen ebola.

Hulpverlener in de DR Congo. Zijn pak beschermt hem tegen ebola.

Hulpverlener in de DR Congo. Zijn pak beschermt hem tegen ebola.

'Het is van groot belang dat gemeenschappen begrijpen hoe ze zichzelf kunnen beschermen. Thuis en in publieke ruimten, in het bijzonder in klinieken en op scholen', zegt Gianfranco Rotigliano, directeur van UNICEF DR Congo. 'Eerdere uitbraken van ebola hebben laten laten zien dat als we gemeenschappen op tijd voorlichten, we de beste kans hebben om de ziekte binnen de perken te houden.'

Waspunten en thermometers

In vijftig scholen in de stad Mbandaka zijn handenwaspunten opgezet, 72 scholen in Bikoro zullen snel volgen. Ook krijgen scholen thermometers om de temperatuur van leerlingen te controleren. Als die verhoogd is, kan dat komen door ebola. 'We doen alles wat we kunnen om scholen vrij van ebola te houden, zodat het onderwijs kan doorgaan', zegt Rotigliano.

Bescherm kinderen in de DR Congo tegen ebola

geef nu