Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Basisschool Strea Briante op Bonaire wint de eerste editie van het Caribisch UNICEF Kinderrechten Filmfestival

17 april 2018

Een rode loper, popcorn, zes prachtige films en heel veel stralende gezichten: op 14 april vond op Curaçao de grote finale plaats van de eerste editie van het Caribisch UNICEF Kinderrechten Filmfestival . Basisschool Strea Briante uit Bonaire won de prijs voor de beste kinderrechtenfilm. 

Leerlngen van basisschool Strea Briante wonnen de eerste editie van het Caribische UNICEF Kinderrechten Filmfestival. 

Leerlngen van basisschool Strea Briante wonnen de eerste editie van het Caribische UNICEF Kinderrechten Filmfestival. 

Leerlngen van basisschool Strea Briante wonnen de eerste editie van het Caribische UNICEF Kinderrechten Filmfestival. 

Scholen van Bonaire, Sint Eustatius, Saba, Aruba, Sint Maarten en Curaçao hebben meegedaan aan het UNICEF Kinderrechten Filmfestival. Zij zijn de afgelopen maanden druk bezig geweest met het bedenken én maken van hun eigen film waarin kinderrechten centraal staan. Op elk eiland vond een feestelijke première plaats, waar een winnaar werd gekozen. De school met de beste film van het eiland mocht naar de regionale finale op Curacao.

Een spannende finale

In feestelijke kleding wachtten de winnende scholen van Aruba, Bonaire, Curaçao en Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten tot hun film op het witte doek vertoond werd. In de zaal werd gelachen, maar ook stil gestaan bij thema’s als pesten en het recht op een eigen mening.
De spanning in de zaal was om te snijden vlak voordat de winnaar bekend werd gemaakt. Er klonk luid gejuich toen de Gouverneur van Curaçao, Lucille George- Wout, bekendmaakte dat de leerlingen van basisschool Strea Briante hadden gewonnen.

Samantha (11 jaar) vertelt uitgelaten: "Ik vond alle films mooi om te zien. Maar ik was zo blij toen de gouverneur van Curaçao vertelde dat onze school gewonnen had!" Haar klasgenoot vertelt geëmotioneerd op het podium: "Omdat wij van het speciaal onderwijs zijn, denken mensen vaak dat wij niet veel kunnen. Nu hebben wij het filmfestival gewonnen!"

UNICEF Kinderrechten Filmfestival Cariben

Ruim honderd kinderen van de eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao en Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten waren van 13 tot 16 april op Curaçao om de finale van het UNICEF Kinderrechten Filmfestival bij te wonen

Ruim honderd kinderen van de eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao en Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten waren van 13 tot 16 april op Curaçao om de finale van het UNICEF Kinderrechten Filmfestival bij te wonen

Met het Kinderrechten Filmfestival wil UNICEF op een actieve en creatieve manier kinderen op de Nederlands Carbische eilanden bewustmaken van hun rechten. Sasja Bökkerink van UNICEF Nederland: "Door het maken van een film gaan kinderrechten écht leven. Niet alleen voor de kinderen, maar ook voor ouders en leerkrachten die hun kinderen en leerlingen in een film zien schitteren." De finale van het UNICEF Kinderrechten Filmfestival was onderdeel van het Curaçao International Film Festival Rotterdam en werd mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.  

Klik hier voor meer informate over het programma en om de films te bekijken, 

Gerelateerd aan dit onderwerp