Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Kijktip: Martijn Krabbé en UNICEF in Indonesië

1 april 2018

Indonesië is bekend om z'n prachtige natuur en heerlijke keuken. Maar het heeft ook een andere kant: veel Indonesische kinderen zijn ernstig ondervoed. In het programma 'Bestemming' kun je zien wat UNICEF daaraan met hulp van de Nationale Postcode Loterij doet.

Martijn Krabbé in Indonesië. Kijk naar 'Bestemming' op RTL XL.

Martijn Krabbé in Indonesië. Kijk naar 'Bestemming' op RTL XL.

Martijn Krabbé in Indonesië. Kijk naar 'Bestemming' op RTL XL.

12%
van alle kinderen

in Indonesië is ondervoed

1 op 3
kinderen

is ondervoed in Kupang (West-Timor)

Leren, spelen en gezond opgroeien: dat lukt alleen als je goed te eten krijgt. Chronische ondervoeding is een groot, wereldwijd probleem dat vaak niet direct te zien is, maar wel ernstige gevolgen heeft. Vaak is de achterstand die een ondervoed kind oploopt, niet meer in te halen. Daarom bestrijden we wereldwijd de oorzaken van ondervoeding.

Hulp dankzij de Nationale Postcode Loterij

Dankzij alle deelnemers van de Nationale Postcode Loterij kunnen we ook kinderen op West-Timor helpen. Martijn Krabbé, ambassadeur van de Nationale Postcode Loterij, bezoekt in Kupang op West-Timor een mobiel consultatiebureau en een school. Op beide plekken krijgen ouders en kinderen voorlichting over goede voeding, zodat ondervoeding geen kans krijgt.

UNICEF in 'Bestemming' 

Wil je weten hoe Martijn het heeft gehad op West-Timor en hoe UNICEF de bijdrage van de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij besteedt? Kijk dan naar het programma 'Bestemming' op RTL XL.

Gerelateerd aan dit onderwerp