Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

De Liedjesfabriek wint de Paul van Vliet Award 2018

29 maart 2018

Gisteren vond een betoverende vijfde editie plaats van de Paul van Vliet Award 2018. Vijf geweldige organisaties streden voor één doel in de Efteling: de Award winnen. De Liedjesfabriek is de trotse winnaar geworden van een geldprijs van 10.000 euro en een beeld van kunstenaar Loek Bos. 

De vijf genomineerde organisaties (Stichting Lotje, Kinderuniversiteit Haarlem, Stichting De Vrolijkheid, JINC en De Liedjesfabriek), juryleden en presentator tijdens de vijfde editie van de Paul van Vliet Award in de Efteling.

De vijf genomineerde organisaties (Stichting Lotje, Kinderuniversiteit Haarlem, Stichting De Vrolijkheid, JINC en De Liedjesfabriek), juryleden en presentator tijdens de vijfde editie van de Paul van Vliet Award in de Efteling.

De vijf genomineerde organisaties (Stichting Lotje, Kinderuniversiteit Haarlem, Stichting De Vrolijkheid, JINC en De Liedjesfabriek), juryleden en presentator tijdens de vijfde editie van de Paul van Vliet Award in de Efteling.

Gouden envelop

Dit jaar presenteerde Klaas van Kruistum, ambassadeur van UNICEF Nederland, de vijfde editie van de Award. Kinderboekenschrijver Paul van Loon gaf een optreden tijdens het juryberaad en Roodkapje overhandigde de gouden envelop met daarin de naam van de winnende organisatie aan juryvoorzitter en UNICEF-ambassadeur Paul van Vliet.

Klaas van Kruistum met kinderen van de genomineerde organisaties bij de vijfde editie van de Paul van Vliet Award in de Efteling.

Klaas van Kruistum met kinderen van de genomineerde organisaties bij de vijfde editie van de Paul van Vliet Award in de Efteling.

Klaas van Kruistum met kinderen van de genomineerde organisaties bij de vijfde editie van de Paul van Vliet Award in de Efteling.

Trotse winnaar: De Liedjesfabriek

De Liedjesfabriek uit Nijmegen gebruikt de kracht van muziek om zieke kinderen van 6 tot 16 jaar een steuntje in de rug te geven. Muzikanten komen langs in kinderziekenhuizen, vakantieverblijven voor ernstig zieke kinderen en bij kinderen thuis. Samen met de kinderen maken zij met hun mobiele studio’s een lied of videoclip. 'Met de 10.000 euro van de Paul van Vliet Award kunnen we nieuwe ziekenhuizen bezoeken', vertelt Patrick Spierts van de Liedjesfabriek. 'Van het geld kunnen we muzikanten, instrumenten en opnameapparatuur betalen. Zo kunnen we nog meer zieke kinderen even de waan van de dag laten vergeten en op een positieve manier in het middelpunt zetten.'

De Liedjesfabriek wint de Paul van Vliet Award 2018. Zij zetten zich op de meest bijzondere manier in voor kinderen in Nederland en dat is waar de award om draait.

Deel deze video

Over de jury

De jury beslist elk jaar wie de winnaar is en bestond dit jaar uit naamgever Paul van Vliet, Suzanne Laszlo (directeur UNICEF Nederland), Ton Liefaard (hoogleraar Kinderrechten), Olaf Vugts (lid Raad van Bestuur de Efteling en directeur Imagineering) en Cody (17), Shundell (16) en Gina (17) van het UNICEF Jongerenpanel. 'Het mooie van de Liedjesfabriek is dat het zorgt voor een blijvende herinnering, ook voor de families van de kinderen. Zij kunnen luisteren naar het lied en met een glimlach terugkijken op een moeilijke periode', vertelt Shundell (16).

De jury van de Paul van Vliet Award 2018. Van links naar rechts Suzanne Laszlo, Gina, Olaf Vugts, Cody en Paul van Vliet.

De jury van de Paul van Vliet Award 2018 in de Efteling. Van links naar rechts Suzanne Laszlo, Gina, Olaf Vugts, Cody en Paul van Vliet.

De jury van de Paul van Vliet Award 2018 in de Efteling. Van links naar rechts Suzanne Laszlo, Gina, Olaf Vugts, Cody en Paul van Vliet.

Over de Award

De Paul van Vliet Award is vijf jaar geleden samen met de Efteling in het leven geroepen naar aanleiding van het twintigjarig jubileum van Paul van Vliet als ambassadeur van UNICEF Nederland. Met de prijs wil UNICEF Nederlandse organisaties die zich inzetten voor de verbetering van de positie van kinderen verder op weg helpen. De Efteling is mede-initiatiefnemer, omdat zij vindt dat alle kinderen het verdienen om net zo gelukkig te zijn als de Nederlandse kinderen die zorgeloos het park in Kaatsheuvel bezoeken. Olaf Vugts: 'Wij mogen samen met Paul van Vliet en UNICEF deze bijzondere award weggeven. Hij staat voor ieder kind. Voor mensen die kinderen belangrijk vinden en daar iets speciaals voor doen. Wij werken al jaren samen met UNICEF en vinden het net zo belangrijk als UNICEF om het kind centraal te zetten.'

Gerelateerd aan dit onderwerp