Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Elke druppel telt: Gardena en UNICEF bezorgen kinderen schoon water

22 maart 2018

Op 22 maart, Wereld Water Dag, lanceren Gardena en UNICEF een langdurige samenwerking. Doel:  schoon drinkwatervoor 150.000 kinderen. 'Want ieder kind heeft recht op schoon water. Dat is essentieel voor hun toekomst.'

Gardena en UNICEF lanceren op 22 maart 2018 hun internationale samenwerking.

Gardena en UNICEF lanceren op 22 maart 2018 hun internationale samenwerking.

Gardena en UNICEF lanceren op 22 maart 2018 hun internationale samenwerking.

Wereldwijd hebben 663 miljoen mensen geen toegang tot een permanente waterbron en schoon water. Het gevolg hiervan is dat er dagelijks maar liefst achthonderd kinderen sterven aan ziektes die makkelijk zijn te voorkomen. Schoon drinkwater, sanitaire voorzieningen en hygiëne vormen een belangrijk onderdeel van de oplossing.

Expertise: water

Gardena en UNICEF brengen hun expertise samen. Al meer dan vijftig jaar is Gardena een van de leidinggevende fabrikanten van intelligente, innovatieve producten en systemen voor tuinonderhoud en -irrigatie. UNICEF is de belangrijkste hulporganisatie voor watervoorziening en hygiëne in noodsituaties.

'We zijn trots op deze nieuwe internationale samenwerking met Gardena', zegt Suzanne Laszlo, directeur van UNICEF Nederland. 'Water en het zinvolle gebruik ervan is essentieel voor de toekomst van kinderen. Helaas sterven wereldwijd nog steeds heel veel kinderen, omdat ze geen toegang hebben tot schoon water of sanitaire voorzieningen. Samen met Gardena gaan we ons de komende jaren voor hen inzetten. We kijken uit naar onze samenwerking en naar het resultaat van dit mooie partnership!'

Schoon water drinken in Malawi. 

Schoon water drinken in Malawi.

Schoon water drinken in Malawi.

Gardena steunt UNICEF’s WASH-programma

Gardena gaat ons wereldwijde WASH-programma (water, sanitair en hygiëne) steunen. Met WASH zorgt UNICEF bijvoorbeeld voor de watervoorziening in Afrikaanse landen, zoals in Ethiopië en Zuid-Soedan. Scholen krijgen bijvoorbeeld sanitaire voorzieningen, zodat zoveel mogelijk kinderen veilig naar school kunnen.

In noodsituaties of bij natuurrampen brengt UNICEF dagelijks duizenden liters water naar vluchtelingenkampen. We voorzien ziekenhuizen van water en repareren water- en sanitaire voorzieningen. In de afgelopen drie jaar heeft UNICEF ertoe bijgedragen dat wereldwijd meer dan 49 miljoen mensen in nood toegang tot schoon water kregen.

Sustainable Development Goals

De samenwerking tussen Gardena en UNICEF staat in het teken van de duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties (Sustainable Development Goals, ofwel SDG's). Een van de doelen: alle mensen moeten tegen 2030 op een duurzame manier toegang hebben tot schoon water en sanitaire voorzieningen.

Gerelateerd aan dit onderwerp