Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Burgers ontvluchten Oost-Ghouta en Afrin

21 maart 2018

Aan de stroom vluchtelingen komt voorlopig geen einde. UNICEF helpt kinderen en hun families in opvangcentra.

Vluchten in een koffer. Dit slapende jongetje uit Oost-Ghouta wordt door zijn vader in veiligheid gebracht.

Vluchten in een koffer. Dit slapende jongetje uit Oost-Ghouta wordt door zijn vader in veiligheid gebracht.

Vluchten in een koffer. Dit slapende jongetje uit Oost-Ghouta wordt door zijn vader in veiligheid gebracht.

21 maart

Oost-Ghouta
UNICEF verwacht dat in de komende drie maanden ongeveer honderdduizend kinderen en hun families het oorlogsgebied Oost-Ghouta zullen verlaten. We hebben inmiddels in zeven opvangcentra zo'n 42.000 mensen geholpen met onder meer schoon water, vaccinaties, medische zorg, voeding en hygiënekits.

Afrin
Ook kinderen die met hun families de in Noord-Syrië gelegen stad Afrin ontvluchten, krijgen hulp van UNICEF. We rekenen erop dat 65.000 gezinnen onze steun nodig hebben. In Afrin zelf verblijven nog ongeveer honderdduizend mensen. Het is door de gevechten vaak moeilijk om hen met hulp te bereiken.

Een familie wacht in Oost-Ghouta op een bus die hen zal evacueren.

Een familie wacht in Oost-Ghouta op een bus die hen zal evacueren.

Een familie wacht in Oost-Ghouta op een bus die hen zal evacueren.

16 maart

UNICEF vangt sinds de evacuatie op 11 maart op gang kwam gevluchte families op in drie opvangcentra in de buurt van Oost-Ghouta. Daar komt een vierde centrum bij. Vooral kinderen zijn er slecht aan toe. Ze zijn ernstig ondervoed en het merendeel van de kleinste kinderen kan niet goed lopen door vitaminegebrek. Hulpverleners behandelen kinderen met luizen en er zijn zelfs gevallen van scheurbuik geconstateerd. Vrouwen zijn ondervoed en hebben bloedarmoede.

In de centra krijgen kinderen en hun families van UNICEF hulp. We geven hen bijvoorbeeld voeding en voedingssupplementen, schoon water, inentingen tegen besmettelijke ziektes, medische zorg, warme kleren en luiers. Daarnaast proberen we familieleden van alleenstaande kinderen op te sporen.

UNICEF-voedingsdeskundige Rajia Sherhan onderzoekt een kind in Douma, regio Oost-Ghouta.

Rajia Sherhan onderzoekt een kind in Douma, regio Oost-Ghouta. De voedingsdeskundige van UNICEF zag families onder verwoeste gebouwen tevoorschijn komen. Ze hadden zich wekenlang in kelders verstopt voor het geweld.

Rajia Sherhan onderzoekt een kind in Douma, regio Oost-Ghouta. De voedingsdeskundige van UNICEF zag families onder verwoeste gebouwen tevoorschijn komen. Ze hadden zich wekenlang in kelders verstopt voor het geweld.

Gerelateerd aan dit onderwerp