Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

UNICEF toont voortgang voor kinderen binnen Sustainable Development Goals

12 maart 2018

De Sustainable Development Goals oftewel SDG's: wie kent ze niet? Met deze universele werelddoelen bundelen overheden, bedrijven en organisaties hun krachten om een einde te maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering in 2030. Maar wat hebben we tot nu toe bereikt? UNICEF kijkt naar het resultaat voor kinderen en publiceert een rapport om de voortgang te bewaken.

Kinderen kijken naar telefoon 1000x668 un036675

De 17 SDG’s zijn niet meer weg te denken voor bedrijven en organisaties. Toch moeten we er samen nog keihard aan trekken om ze te behalen in 2030. Het uiteindelijke resultaat heeft direct invloed op het leven van kinderen. Daarom koppelt UNICEF de SDG’s aan kinderrechten en gebruiken we onze data om de voortgang te meten. Het eerste Progress for every child in SDG Era’-rapport werd afgelopen week gepubliceerd. Ook zijn de gegevens te vinden in een online dashboard.   

Welke kinderrechten sluiten aan bij SDG’s?

UNICEF heeft vijf kinderrechten geselecteerd die aansluiten bij de SDG’s. Verder zijn er 44 indicatoren geïntegreerd in de SDG’s, zodat UNICEF de voortgang kan meten.

Dit zijn de vijf kinderrechten die aansluiten op de SDG’s:

  • Ieder kind heeft recht op Gezondheidszorg
  • Ieder kind heeft recht op Onderwijs
  • Ieder kind heeft recht op Bescherming
  • Ieder kind heeft recht op Water & Sanitatie
  • Ieder kind heeft recht op Gelijkheid

Voortgang op SDG’s in Nederland

Benieuwd naar hoe Nederland het doet? In het online dashboard staan alle resultaten op de verschillende meetgebieden, per werelddeel en per land.

Samenwerken op het gebied van SDG’s?

Wil je zelf als organisatie samenwerken met UNICEF op het gebied van SDG’s? Neem dan contact met ons op. 

Contactpersoon jeroen klomp  new business manager partnerships unicef

Jeroen Klomp

New Business Manager Partnerships

jklomp@unicef.nl

+31 (0)6 5313 1766

Gerelateerd aan dit onderwerp