Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Gemeenten: bescherm uitgeprocedeerde Afghaanse vluchtelingenkinderen

7 maart 2018

Het aantal burgerdoden in Afghanistan stijgt naar een recordhoogte. Tegelijkertijd sturen Europese landen steeds meer uitgeprocedeerde Afghaanse asielzoekers - waaronder kwetsbare kinderen - terug naar hun land. Daar lopen ze het gevaar slachtoffer te worden van geweld.

Kinderen bij een waterpomp in afghanistan

Al eerder vroegen negen mensenrechten- en kinderrechtenorganisaties, waaronder UNICEF Nederland, om te stoppen met de uitzettingen van kwetsbare mensen naar Afghanistan. Vandaag sturen de organisaties een brandbrief naar gemeenten met de oproep uitgeprocedeerde Afghaanse vluchtelingen in hun gemeenten te beschermen.

Gerelateerd aan dit onderwerp