Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Al 25 jaar steun van Postcode Loterij voor UNICEF

16 februari 2018

Gisteravond, tijdens het Goed Geld Gala, ontving UNICEF het enorme bedrag van 13,5 miljoen euro van de Postcode Loterij. Een extra bijzondere avond, het was de 25e keer dat de kinderrechten organisatie van de Verenigde Naties een cheque kreeg uitgereikt voor haar werk voor kinderen wereldwijd.

In Bangui, de hoofdstad van CAR wordt de bovenarm van een meisje gemeten. Het gele gedeelte geeft aan dat ze kans op onderveoding heeft.

In Bangui, de hoofdstad van CAR wordt de bovenarm van een meisje gemeten. Het gele gedeelte geeft aan dat ze kans op onderveoding heeft.

Bovendien maakte de NPL bekend het enige kinderziekenhuis in Centraal Afrikaanse Republiek (CAR) te steunen met een extra trekking bijdrage van ruim 1,4 miljoen euro. De loterij is daarmee een van de weinige partijen die daarmee haar nek durft uit te steken voor de kwetsbare kinderen in het armste land van de wereld.

Directeur Suzanne Laszlo en Manager Partnerships, Anoek Hoijtink en Tamara Trotman lid van Raad van Toezicht ontvangen de cheque van NPL ambassadeur Nicolette van Dam

Directeur Suzanne Laszlo en Manager Partnerships, Anoek Hoijtink en Tamara Trotman lid van Raad van Toezicht ontvangen de cheque van NPL ambassadeur Nicolette van Dam

Met de extra trekking bijdrage die de Postcode Loterij heeft toegekend kan UNICEF het enige kinderziekenhuis dat er is in CAR steunen. Door het jarenlange oorlogsgeweld in het land ontbreekt het er aan werkelijk alles. Kinderen sterven dagelijks aan ziektes die te voorkomen zijn. UNICEF zorgt ervoor dat de medische zorg in het ziekenhuis verbeterd wordt door voldoende personeel, medicijnen en materialen. In de regio worden 10 regionale gezondheidscentra opgezet zodat het ziekenhuis wordt ontlast en de kinderen dichtbij huis terecht kunnen voor goede basiszorg.

De Nationale Postcode Loterij zet zich in voor een groene en rechtvaardige wereld. Ook UNICEF doet dit: alleen in een schone, eerlijke wereld kunnen alle kinderen kind zijn. Niet voor niets is UNICEF Nederland al sinds 1993 beneficiënt van de Nationale Postcode Loterij.

“Wij zijn de trouwe deelnemers aan de Postcode Loterij ontzettend dankbaar. Dankzij hun steun en de enorme jaarlijkse bijdrage hebben we echt impact kunnen maken op het leven van kinderen over de hele wereld”, aldus Suzanne Laszlo, directeur UNICEF Nederland. “Dat we de komende 5 jaar weer op deze jaarlijkse bijdrage mogen rekenen is fantastisch.”

Een kwart eeuw impact

UNICEF werkt elke dag in de meest afgelegen gebieden om kinderen te helpen die dat het meest nodig hebben. Dat doen we om deze kinderen een liefdevolle kindertijd te geven waarin ze worden beschermd, ze gezond kunnen opgroeien en ze naar school kunnen gaan om hun dromen waar te maken. Mede dankzij de jarenlange steun van de Nationale Postcode Loterij en haar deelnemers heeft UNICEF de afgelopen 25 jaar heel veel bereikt.

  • De kindersterfte is met de helft teruggebracht.
  • Polio is bijna de wereld uit! Het aantal gevallen is met 99% verminderd.
  • Het aantal kinderen tot 14 jaar dat besmet wordt met hiv is met de helft gedaald.
  • Het aantal ondervoede kinderen is gehalveerd.
  • Het aantal jongeren dat kan lezen en schrijven is gestegen van 83 naar 91%
  •  2,6 miljard meer mensen hebben toegang tot schoon drinkwater.

Loterijdeelnemers, bedankt!

De miljoenenschenkingen aan goede doelen zijn alleen mogelijk dankzij de 2,9 miljoen trouwe deelnemers aan de Postcode Loterij. Van elk gekocht lot gaat de helft naar goede doelen. Dankzij een groeiende loterijopbrengst kan er dit jaar een record bedrag van € 357 miljoen aan goede doelen worden geschonken. Loterijdeelnemers bedankt! 

Gerelateerd aan dit onderwerp