Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Unieke speelgoedwinkel op Utrecht CS

24 januari 2018

Op Utrecht Centraal Station heeft Victor Reinier na een spannende battle met Klaas van Kruistum de pop-upstore geopend. Tot woensdag 31 januari kun je terecht in deze unieke SpeelGOEDwinkel. Een mooie kans om activiteiten van TeamUp zelf mee te maken en te zien wat War Child, Save the Children en UNICEF Nederland doen voor gevluchte kinderen in Nederland. Het is zoveel meer dan spelen alleen.

Victor Reinier opent de SpeelGOEDwinkel op Utrecht CS

Victor Reinier opent de SpeelGOEDwinkel op Utrecht CS

Victor Reinier opent de SpeelGOEDwinkel op Utrecht CS

Wat is TeamUp?

Het project TeamUp biedt gevluchte kinderen gestructureerde recreatieve sport-, spel- en dansactiviteiten. Dankzij de wekelijkse activiteiten leren kinderen van 6 tot en met 18 jaar vrienden te maken, zich te ontspannen, veilig te voelen, met hun emoties om te gaan en nare ervaringen een plek te geven. Alle activiteiten vinden plaats op vaste tijdstippen in de week. Hierdoor hebben kinderen houvast en kunnen ze altijd naar iets uitkijken.

De vaardigheden die ze bij TeamUp opdoen, zijn gekoppeld aan sociaal emotionele thema’s. Spelenderwijs leren de kinderen omgaan met bijvoorbeeld boosheid, angst en stress. Het helpt hen met het verwerken van hun oorlogs- en vluchtervaringen waarmee het risico kleiner wordt dat ze op langere termijn psychosociale problemen krijgen.

UNICEF-ambassadeur Klaas van Kruistum in actie voor TeamUp.

UNICEF-ambassadeur Klaas van Kruistum in actie voor TeamUp.

UNICEF-ambassadeur Klaas van Kruistum in actie voor TeamUp.

Waar en wanneer?

De SpeelGOED winkel is open van 22 januari - 31 januari 2018 in de pop-up store op Utrecht Centraal Station tussen perron 9 en 11.

Maandag t/m vrijdag: 7:00 - 20:00 uur
Zaterdag: 8:30 - 20:00 uur
Zondag: 10:00 - 18:00 uur

De hele week worden er workshops en activiteiten georganiseerd, onder andere:

  • Maandagavond 22 januari: Opening SpeelGOEDwinkel door Victor Reinier en Klaas van Kruistum

  • Woensdagmiddag 24 januari Kidsmiddag: Youtubers Quinty Misiedjan (@quinsding) Jeroen van Holland (@jeroenvholland)

  • Donderdagochtend 25 januari: Nederland in beweging met Olga CommandeurKom langs en speel mee!

De SpeelGOEDwinkel wordt mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij

Lekker springen in de SpeelGOEDwinkel voor TeamUp.

Lekker springen in de SpeelGOEDwinkel voor TeamUp.

Lekker springen in de SpeelGOEDwinkel voor TeamUp.

Gerelateerd aan dit onderwerp