Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Inschrijving Paul van Vliet Award 2018 geopend

18 januari 2018

Wie wint dit jaar de Paul van Vliet Award? Elk jaar reiken we deze prijs uit aan een organisatie die zich in Nederland op een bijzondere manier inzet voor kinderen. Een initiatief van UNICEF Nederland en de Efteling.

De Paul van Vliet Award ging vorig jaar naar Stichting Move. 

De Paul van Vliet Award ging vorig jaar naar Stichting Move. 

De Paul van Vliet Award ging vorig jaar naar Stichting Move. 

Vanaf vandaag kunnen organisaties zich inschrijven voor de Paul van Vliet Award 2018. Elk jaar reiken we deze Award uit aan een organisatie die zich in Nederland op een bijzondere manier inzet voor kinderen. De winnaar krijgt een kunstwerk en een geldprijs van € 10.000 voor het project, dit bedrag is mogelijk gemaakt door de Efteling. Inschrijven kan tot en met 25 februari. Op 28 maart maken we de winnaar bekend.

Iedere organisatie, school, onderneming, buurthuis of wijkinitiatief in Nederland met een project dat zich inzet voor kinderrechten of kinderen komt in aanmerking voor de Paul van Vliet Award. Aanmelden van een eigen project óf dat van een ander kan t/m zondag 25 februari via: www.unicef.nl/paulvanvlietaward

Deel deze video

Winnaar 2017: Stichting Move

Afgelopen jaar ging de award naar Stichting Move, een stichting die kinderen tussen de 10 en 13 jaar koppelt aan studenten om de maatschappelijke participatie te bevorderen in de eigen wijk. Jacco van Mersbergen, directeur van Stichting Move: ‘Wij hadden ruim zeventig projecten in de acht grote studentensteden en konden dankzij de Award en de geldprijs naar tien steden uitbreiden. Studenten en kinderen maken samen een verbeterplan voor de wijk en voeren dit samen uit.’ Ambassadeur Paul van Vliet bezocht een werksessie van Stichting Move in Utrecht, met studenten en kinderen van groep 8 van een lokale basisschool.

Over de Award

De Paul van Vliet Award is in het leven geroepen in samenwerking met de Efteling, naar aanleiding van het 20-jarig jubileum van Paul van Vliet als ambassadeur van UNICEF Nederland. UNICEF is dé organisatie in Nederland die zich inzet voor kinderrechten. UNICEF roept iedereen op samen te bouwen aan een betere wereld voor alle kinderen. Elke Nederlandse organisatie die zich inzet voor verbetering van de positie van één of meerdere kinderen in Nederland, kan meedingen naar de Award.

Jury

Op 28 maart vindt de uitreiking plaats in de Efteling. Naast Paul van Vliet, zitten Olaf Vugts (lid van de Raad van Bestuur van de Efteling), Suzanne Laszlo (Directeur UNICEF) en Ton Liefaard (hoogleraar kinderrechten) in de jury. Ook is er dit jaar een jongerenjury. Die bestaat uit een aantal afgevaardigden van het UNICEF Jongerenpanel.

Lees meer over de Paul van Vliet Award

Gerelateerd aan dit onderwerp