Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Winterhulp bereikt Syrische families in ‘de Berm’

16 januari 2018

Afgelopen week hebben VN-organisaties, waaronder UNICEF, hulpgoederen kunnen brengen naar ruim 5.000 families in ‘de Berm’, een stuk niemandsland in de woestijn op de grens tussen Syrië en Jordanië.

Hulporganisaties hebben geen vrije toegang tot 'de Berm'. Daarom worden hulpgoederen de grens over getakeld voor verder transport.

Hulporganisaties hebben geen vrije toegang tot 'de Berm'. Daarom worden hulpgoederen de grens over getakeld voor verder transport.

Hulporganisaties hebben geen vrije toegang tot 'de Berm'. Daarom worden hulpgoederen de grens over getakeld voor verder transport.

Meer dan een half jaar geleden was het, dat hulporganisaties toegang hadden tot ‘de Berm’. In juni 2017 bereikten hulpgoederen voor het laatst de families, vooral vrouwen en kinderen, die gestrand zijn in het stuk niemandsland tussen Syrië en Jordanië. Het gebied is door de veiligheidssituatie en logistieke uitdagingen zeer moeilijk bereikbaar voor humanitaire organisaties. De dekens, kleding en andere ‘winterhulp’ die nu geleverd konden worden, werden dan ook met open armen ontvangen.

59 volle trucks

In de eerste twee dagen van de hulpactie bereikten 59 trucks met hulpgoederen 5.720 families die in ‘de Berm’ bivakkeren. Het doel is om in totaal 10.000 families van hulp te voorzien. Naast dekens en winterpakketten werden onder meer hygiëne kits met jerrycans en solar lights uitgedeeld. De goederen werden met kranen de grens over getild en vervolgens verder vervoerd naar de Syrische families.

Een colonne truck met hulpgoederen vertrekt naar 'de Berm'

Trucks zover je kunt kijken... Deze colonne mag verder 'de Berm' in trekken om hulpgoederen af te leveren.

Trucks zover je kunt kijken... Deze colonne mag verder 'de Berm' in trekken om hulpgoederen af te leveren.

Hulp blijft nodig

Hulp voor gevluchte Syrische families blijft heel hard nodig. UNICEF doet er alles aan de meest kwetsbare kinderen en hun families te bereiken. We brengen niet alleen levensreddende hulp via noodhulpkonvooien, maar pleiten ook dagelijks bij de partijen met invloed voor toegang tot alle kinderen. We verstrekken bovendien warme dekens, kleding, en basisbehoeften zoals schoon water. Help ons te helpen en steun onze actie ‘Geef meer dan een deken’.

Gerelateerd aan dit onderwerp

Geef meer dan een deken

doneer nu