Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

In Jemen is het water bijna op

21 december 2017

Door beperkingen op de brandstofimport is de voorraad drinkwater in Jemen bijna op. De meeste Jemenieten kunnen alleen nog vies water drinken, waardoor vooral kinderen doodziek worden.

Kinderen in Jemen worden ziek door het drinken van vies water. Diarree en cholera maken veel slachtoffers.

Kinderen in Jemen worden ziek door het drinken van vies water. Diarree en cholera maken veel slachtoffers.

Kinderen in Jemen worden ziek door het drinken van vies water. Diarree en cholera maken veel slachtoffers.

Brandstof is door de importbeperkingen amper te krijgen én peperduur. Waterpompstations dreigen stil te vallen en bedrijven vragen voor water in flessen torenhoge prijzen. Voor meer dan tweederde van de extreem arme Jemenieten is schoon drinkwater onbetaalbaar geworden. Zij kunnen niet anders dan vervuild water drinken, waardoor ziektes makkelijk toeslaan. Bijna 1 miljoen Jemenieten, waaronder een kwart jonge kinderen, hebben diarree of cholera.

UNICEF brengt brandstof en vaccins

UNICEF levert elke maand bijna 450.000 liter brandstof voor waterpompstations in Sanaa, Hodeida, Hajjah en andere steden. Daarnaast enten we kinderen in; op 20 december zijn bijna zes miljoen vaccins in Jemen aangekomen, die kinderen beschermen tegen difterie, tetanus, kinkhoest en hepatitis B. Door een uitbraak van difterie zijn al 35 mensen overleden, dus we maken haast met het inenten van zoveel mogelijk kinderen.

Precies duizend dagen

We blijven vragen om ongehinderde en onbeperkte toegang tot de bevolking van Jemen. Dat doen we ook vandaag, de dag waarop het conflict in dit land precies duizend dagen gaande is. Door de importbeperkingen kampt Jemen niet alleen met brandstof-, maar ook met voedseltekorten. Meer dan 385.000 kinderen zijn ernstig ondervoed en vechten voor hun leven.

Gerelateerd aan dit onderwerp

Help de kinderen in Jemen overleven

geef nu