Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Page-actie voor water en sanitatie in Angola en Zuid-Afrika

19 november 2017

Veilig drinkwater, goede toiletten, zeep om je handen te wassen: in Nederland is dat zo vanzelfsprekend. Helaas geldt dit nog niet voor landen als Angola en Zuid-Afrika. Page wil dat samen met UNICEF veranderen en voert daarom actie vanaf 19 november.

Ivoorkust uni155968

Met de actie zamelt Page zoveel mogelijk geld in om UNICEF’s werk in Angola en Zuid-Afrika te steunen. In deze twee landen hebben we onze krachten gebundeld om de water- en sanitaire voorzieningen te verbeteren. Van elk actiepak met acht rollen Page-toiletpapier dat je in deze periode koopt, ontvangt UNICEF 25 eurocent.

Toiletten in Angola

Dankzij de opbrengst van de Page-actie kunnen we ervoor zorgen dat kinderen in Angola toegang krijgen tot goede toiletten. Dat doen we door lokale gemeenschappen te leren zelf toiletten te bouwen en te onderhouden, hiervoor de nodige materialen te verschaffen en voorlichting te geven over goede hygiëne. Dat is hard nodig, want het gebrek aan sanitaire voorzieningen in Angola is groot en draagt bij aan de hoge kindersterfte; 15 procent van de kinderen overlijdt voor z’n vijfde verjaardag. Diarree is de belangrijkste doodsoorzaak.

Onze gezamenlijke inzet zorgt er uiteindelijk voor dat 45.000 kinderen en hun families toegang krijgen tot schone en veilige toiletten en dat de hygiënische omstandigheden verbeteren. En dat is iets waar ieder kind, waar ook ter wereld, recht op heeft. Net als op veilig drinkwater. Toch hebben nog 663 miljoen kinderen en volwassenen geen toegang tot schoon water en hebben 2,4 miljard (!) mensen geen eigen toilet. Zij moeten gebruik maken van andermans toilet of hun behoefte in het openbaar doen. Elke dag overlijden ruim achthonderd kinderen aan bijvoorbeeld diarree en cholera, ziektes die hun oorsprong vinden in vervuild water en slechte hygiënische omstandigheden. 

Water en toiletten in Zuid-Afrika

Onnodige kindersterfte als gevolg van ziektes als diarree, pakken we ook aan in Zuid-Afrika. Met de opbrengst uit de Page-actie zorgen we voor schoon water en goede sanitaire voorzieningen voor 290 scholen en gemeenschappen in de oostelijke provincie Mpumalanga. Hiermee verbeteren we het leven en de toekomst van meer dan een miljoen kinderen en 35.000 docenten. Naast de voorzieningen zorgen we ook voor voorlichting op scholen en in de gemeenschappen over het belang van schoon water, sanitaire voorzieningen en goede hygiëne. 

Doe mee met de Page-actie

Meedoen aan deze actie is heel eenvoudig. Met de aankoop van het Page-actiepak draag je automatisch bij aan een betere toekomst voor kinderen in de twee Afrikaanse landen. Het Page-actiepak is verkrijgbaar bij onder andere Albert Heijn, JUMBO, PLUS, Poeisz, Boon, COOP en Deen.