Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Aantal ernstig ondervoede Rohingya-kinderen verdubbeld

3 november 2017

Onder de naar Bangladesh gevluchte Rohingya-kinderen komt verontrustend veel ernstige ondervoeding voor. Met jouw gift kunnen we hen er weer bovenop helpen.

Met een speciaal lint meten hulpverleners de bovenarmpjes van Rohingya-kinderen. Een armomtrek in de rode zone betekent dat een kind ondervoed is.

Met een speciaal lint meten hulpverleners de bovenarmpjes van Rohingya-kinderen. Een armomtrek in de rode zone betekent dat een kind ondervoed is.

Met een speciaal lint meten hulpverleners de bovenarmpjes van Rohingya-kinderen. Een armomtrek in de rode zone betekent dat een kind ondervoed is.

De eerste onderzoeksresultaten uit vluchtelingenkamp Kutupalong in Cox’s Bazar laten zien dat 7,5 procent van de kinderen levensbedreigend ondervoed is. Dat is een verdubbeling van de ondervoedingscijfers van afgelopen mei. 'De Rohingya-kinderen in Kutupalong zitten in een afschuwelijke situatie', zegt Edouard Beigbeder, directeur van UNICEF Bangladesh. ‘Als ze ernstig ondervoed zijn, is de kans groot dat ze overlijden. Er moet veel meer gebeuren om deze kinderen te helpen!'

Een boot met Rohingya komt aan in Cox's Bazar in Bangladesh. Meer dan 320.000 kinderen zijn gevlucht voor het geweld in Myanmar.

Een boot met Rohingya komt aan in Cox's Bazar in Bangladesh. Meer dan 320.000 kinderen zijn gevlucht voor het geweld in Myanmar.

Een boot met Rohingya komt aan in Cox's Bazar in Bangladesh. Meer dan 320.000 kinderen zijn gevlucht voor het geweld in Myanmar.

Enorme tekorten

Veel kinderen waren al ondervoed toen ze uit Myanmar vluchtten. Hun conditie is verder achteruit gegaan door de lange reis die ze hebben gemaakt en door de omstandigheden in het kamp. Er leven nu ongeveer 26.000 mensen in Kutupalong, dat kampt met enorme tekorten aan voedsel, water en sanitaire voorzieningen. Diarree en longontsteking komen er veel voor en ook worden steeds meer kinderen ziek door mazelen.

UNICEF vaccineert Rohingya-kinderen tegen cholera.

UNICEF vaccineert Rohingya-kinderen tegen cholera.

UNICEF vaccineert Rohingya-kinderen tegen cholera.

Dodelijke ziekte

'Mazelen lijkt een onschuldige ziekte, maar kan voor deze verzwakte kinderen dodelijk zijn', zegt Maya Vandenent. Het hoofd gezondheid van UNICEF Bangladesh is nu in Cox’s Bazar om ervoor te zorgen dat kinderen inentingen krijgen tegen mazelen, cholera en polio. Later deze maand volgt een nieuwe vaccinatieronde. Ook bereidt UNICEF behandelingen tegen diarree en longontsteking voor.

In provisorisch opgezette schooljes krijgen kinderen les met materialen uit UNICEF's School-in-a-Box.

In provisorisch opgezette schooljes krijgen kinderen les met materialen uit UNICEF's School-in-a-Box.

In provisorisch opgezette schooljes krijgen kinderen les met materialen uit UNICEF's School-in-a-Box.

UNICEF helpt ondervoede kinderen

Hulpverleners onderzoeken Rohingya-kinderen voortdurend op ondervoedingsverschijnselen. In vijftien behandelcentra krijgen meer dan tweeduizend acuut ondervoede kinderen een behandeling en er komen nog zes behandelcentra bij. Het onderzoek naar ondervoeding blijft doorgaan. Naast Kutupalong komen ook andere kampen aan de beurt. Met behulp van de resultaten kan UNICEF beter bepalen wat voor hulp de Rohingya-kinderen nodig hebben.

Help de Rohingya-kinderen

geef nu

Gerelateerd aan dit onderwerp

Help de Rohingya-kinderen

geef nu