Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

UNICEF trots op samenwerking met DSM en Sight and Life

30 oktober 2017

De komende drie jaar slaan UNICEF, Koninklijke DSM en Sight and Life - de Zwitserse denktank op gebied van voeding - de handen ineen. We gaan samen ondervoeding in Nigeria bestrijden.

Dsm 1

De eerste duizend dagen zijn bepalend voor de ontwikkeling van kinderen. Van de conceptiefase tot aan hun tweede verjaardag is goede en gezonde voeding van cruciaal belang voor hun fysieke en cognitieve ontwikkeling. Ze zullen er de rest van hun leven van profiteren.

Verrijkte voeding in Nigeria

In Nigeria is 37 procent van de kinderen ondervoed en krijgt minder dan 20 procent genoeg en gevarieerde voeding om te kunnen groeien. Het programma richt zich op 400.000 kinderen in het noordoosten van het land. Samen met Koninklijke DSM en Sight and Life gaan we ervoor zorgen dat deze kinderen met vitamines en voedingssupplementen verrijkte voeding krijgen.

Naast het leveren van de supplementen en vitamines zet DSM haar waardevolle kennis in bij de onderzoeken en programma’s van UNICEF en Sight for Life. Uiteindelijk moeten de innovatieve oplossingen die hieruit voortkomen ook ingezet kunnen worden in andere landen waar ondervoeding voorkomt.

Gerelateerd aan dit onderwerp