Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Miljoenen kinderen ondervoed door droogte en conflicten

18 oktober 2017

Door uitblijvende regen en gewapende conflicten zijn miljoenen kinderen ondervoed in landen als Jemen, Nigeria en Kenia. Begin dit jaar luidden we hiervoor de noodklok. Hoe staat het er nu voor?

Een verpleegkundige in Jemen screent een kind op ondervoeding.

Een verpleegkundige in Jemen screent een kind op ondervoeding.

Een verpleegkundige in Jemen screent een kind op ondervoeding.

In onder meer Jemen, Nigeria en Kenia is een enorm gebrek aan water en medische zorg. UNICEF en zijn partners doen er alles aan om kinderen te bereiken met levensreddende hulp. In Jemen - dat pas geleden kampte met 's werelds grootste cholera-uitbraak tot nu toe - hebben we ruim 100.000 ernstige ondervoede kinderen kunnen behandelen.

Hassan was ernstig ondervoed toen hij in het ziekenhuis werd opgenomen. Het jongetje werd behandeld met Plumpy'nut,  een soort pindakaas waarmee kinderen snel kunnen aansterken. Het kan direct uit het pakje worden gegeten, waardoor het risico op besmetting met een ziekte als cholera klein is.

Hassan was ernstig ondervoed toen hij in het ziekenhuis werd opgenomen. Het jongetje werd behandeld met Plumpy'nut,  een soort pindakaas waarmee kinderen snel kunnen aansterken. Het kan direct uit het pakje worden gegeten, waardoor het risico op besmetting met een ziekte als cholera klein is.

Hassan was ernstig ondervoed toen hij in het ziekenhuis werd opgenomen. Het jongetje werd behandeld met Plumpy'nut,  een soort pindakaas waarmee kinderen snel kunnen aansterken. Het kan direct uit het pakje worden gegeten, waardoor het risico op besmetting met een ziekte als cholera klein is.

Hulp blijft nodig

Ook Kenia is hard getroffen door droogte. In dit land zijn 370.000 kinderen ondervoed. "We hebben vergeleken met 2016 in de eerste helft van dit jaar 60 procent meer kinderen bereikt met levensreddende hulp", vertelt Werner Schultink, directeur van UNICEF Kenia. "Toch raken meer en meer kinderen ondervoed. Onze hulp blijft ook de komende maanden nog hard nodig."

Gerelateerd aan dit onderwerp

Help kinderen overleven

geef nu