Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

UNICEF helpt kinderen van Raqqa

17 oktober 2017

De strijd om de Syrische stad Raqqa is voorbij. UNICEF helpt meer dan honderdduizend kinderen die de stad zijn ontvlucht. Geef nu!

Mohammad (13) lest de dorst in vluchtelingenkamp Karama in de buurt van Raqqa.

Mohammad (13) lest de dorst in vluchtelingenkamp Karama in de buurt van Raqqa.

Mohammad (13) lest de dorst in vluchtelingenkamp Karama in de buurt van Raqqa.

Tussen mei en oktober zijn meer dan 270.000 mensen gevlucht voor het geweld in Raqqa en omgeving. Ruim de helft is kind. Zo’n 210.000 vluchtelingen verblijven op plekken rondom de stad, anderen zijn verder getrokken. 

Wat doet UNICEF?

“Kinderen betalen een zware prijs voor wat volwassenen aanrichten. Het is vreselijk wat daar nu gebeurt," zei Ershad Karim van UNICEF Syrië in juni van dit jaar. Wij roepen daarom alle partijen op om de kinderen in Raqqa te beschermen en hen een veilige doorgang te verlenen als ze de stad willen ontvluchten. Maar we doen meer dan vragen om respect, hulp en bescherming: we vangen ook gevluchte kinderen op en geven hen medische zorg, goede voeding, water, schone kleren en psychosociale hulp. 

Gerelateerd aan dit onderwerp