Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Mohammad durft weer naar school

12 oktober 2017

De Syrische Mohammad is zo bang voor bommen dat hij al jaren niet naar school is geweest. Bekijk hier zijn indrukwekkende verhaal:

Vijf jaar geleden woonde de twaalfjarige Mohammad in Syrië. Op een dag viel een bom op het schoolplein, terwijl hij met z'n vriendjes in de klas zat. "We waren verschrikkelijk bang!", vertelt hij. Na deze gebeurtenis vluchtte Mohammad met zijn ouders, broertjes en zusjes naar Jordanië. Het plan was om twee weken in vluchtelingenkamp Al Za'atari te blijven, maar het gezin woont er inmiddels al jaren. En al die tijd is Mohammad niet naar school geweest. "Ik ben bang dat ook hier bommen op de school vallen", zegt hij.

Klas als veilige haven

UNICEF helpt Mohammad. Met psychosociale zorg leert hij zijn angst overwinnen, zodat hij weer naar school kan. Want onderwijs is voor kinderen als Mohammad  ontzettend belangrijk. Het klaslokaal is voor hen een veilige haven, waar ze zichzelf kunnen zijn, kunnen praten over hun ervaringen én kunnen werken aan hun toekomst.

'Juf in actie' op tv

Juf Kares uit Rotterdam en meester Maikel uit Haarlem zijn met UNICEF-ambassadeur Renate Gerschtanowitz naar Jordanië gereisd. Daar hebben ze lesgegeven aan Syrische kinderen die in vluchtelingenkamp Al Za'atari wonen. 

In het programma 'Juf in actie' kun je zien wat Kares, Maikel en Renate meemaken. Ook het verhaal van Mohammad komt aan bod. Het uitzendschema zie je hiernaast, maar je kunt het ook online terugkijken.

Wanneer kun je de herhalingen van 'Juf in actie' nog op tv zien?

  • Zaterdag 28 oktober om 14.50 uur bij Net5

Of kijk het programma online terug.

Help jij een kind naar school?

School is voor kinderen die vreselijke dingen hebben meegemaakt een reddingsboei. Jij kunt Mohammad en andere Syrische kinderen naar school helpen.

Voor 10 euro geef je al een gevulde schooltas.

Alvast heel hartelijk dank voor je donatie!

Gerelateerd aan dit onderwerp