Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Zapplive in actie voor UNICEF

4 oktober 2017

Wereldwijd gaan er heel veel kinderen niet naar school omdat ze moeten werken. Ze hebben geen klasgenoten maar collega's. Bijvoorbeeld in een land als Bangladesh. Daar moeten ruim 1,7 miljoen kinderen werken.

De nichtjes Ruma (10) en Junuba (10) wonen in Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh. Ze wonen met hun familie op een vuilnisbelt. Deze vuilnisbelt is ook de plek waar de meisjes hun geld verdienen met het verzamelen en verkopen van plastic. 

De nichtjes Ruma (10) en Junuba (10) wonen in Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh. Ze wonen met hun familie op een vuilnisbelt. Deze vuilnisbelt is ook de plek waar de meisjes hun geld verdienen met het verzamelen en verkopen van plastic. 

De nichtjes Ruma (10) en Junuba (10) wonen in Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh. Ze wonen met hun familie op een vuilnisbelt. Deze vuilnisbelt is ook de plek waar de meisjes hun geld verdienen met het verzamelen en verkopen van plastic. 

Zapplive in actie

Zes weken lang komt Zapplive in actie vóór UNICEF en tégen kinderarbeid. Iedere zaterdagochtend (08.45 uur op Zapp) besteedt het programma aandacht aan kinderen in Bangladesh die moeten werken en worden kinderen in Nederland opgeroepen om in actie te komen tegen kinderarbeid.

Actievoorbeelden

Kinderen die in actie komen kunnen bijvoorbeeld:

  • koekjes bakken 
  • een musical organiseren
  • of flessen verzamelen

En dat alles om geld op te halen voor UNICEF. Met deze hulp kunnen we ervoor zorgen dat zoveel mogelijk kinderen weer naar school kunnen en schoolspullen krijgen. 

Wat is het opgehaalde geld waard?

  • Voor 1 euro per dag kunnen kinderen naar een openluchtschool.
    Op deze school leren de kinderen lezen en schrijven, doen ze spelletjes en kunnen ze ook over hun problemen praten. ​
  • Voor 10 euro kunnen we zorgen voor een gevulde schooltas voor kinderen. ​
Kinderarbeid in Bangladesh

UNICEF ambassadeur en Zapplive presentator Klaas van Kruistum ontmoette kinderen in Bangladesh die moeten werken. De verhalen komen elke zaterdagochtend om 08.45 uur aan bod in Zapplive. 

UNICEF ambassadeur en Zapplive presentator Klaas van Kruistum ontmoette kinderen in Bangladesh die moeten werken. De verhalen komen elke zaterdagochtend om 08.45 uur aan bod in Zapplive. 

Gerelateerd aan dit onderwerp