Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Pampers in actie tegen tetanus: 1 pak = 1 vaccin

3 oktober 2017

Pampers en UNICEF werken al jaren samen om wereldwijd tetanus onder baby’s en moeders uit te bannen. Vanaf 2 oktober voert Pampers actie en ontvangt UNICEF voor elk verkocht pak luiers één vaccin tegen tetanus. Meehelpen kan op diverse manieren. 

Afrikaanse vrouw met kind pampers campagne 2017 klein

Voor zwangere vrouwen en pasgeboren baby’s is tetanus levensgevaarlijk. Aan de ziekte overlijden jaarlijks 34.000 baby’s en duizenden zwangere vrouwen en jonge moeders. Onnodig, want met drie vaccins is een aankomende moeder vijf jaar beschermd. En elke baby die zij in deze periode krijgt, is tot twee maanden na de geboorte beschermd tegen tetanus. Om deze onnodige sterfte onder baby’s en moeders terug te dringen, voert Pampers ook dit jaar de succesvolle actie: 1 pak = 1 vaccin. Voor elk verkocht pak luiers ontvangt UNICEF één vaccinatie tegen tetanus. 

Tetanus de wereld uit

UNICEF organiseert sinds 1999 samen met zijn partners wereldwijd vaccinatiecampagnes om tetanus uit te bannen. Sindsdien hebben wij mede dankzij de steun van zakelijke partners als Pampers de kindersterfte onder baby’s als gevolg van deze ziekte drastisch kunnen verminderen: van 215.000 naar 34.000. Ook het aantal landen waar tetanus nog voorkomt is sterk gedaald: van 59 naar achttien landen. Pampers heeft met 100 miljoen vaccinaties een bijzondere bijdrage aan UNICEF’s werk geleverd in onder andere Burkina Faso, Ghana, Indonesië en Tanzania.

Doe mee met de Pampers-actie

Jaarlijks lopen 53 miljoen vrouwen en hun pasgeboren baby’s risico op een tetanusbesmetting. Dat moet veranderen. Doe daarom mee met de actie: 

  • Koop je een Pampers-actiepak (herkenbaar aan het UNICEF-logo) in de winkel, dan doneert Pampers één vaccin aan UNICEF.
  • Koop je online bij Wehkamp een maand-box Pampers, dan verdubbelt Wehkamp het aantal vaccins van vijf naar tien.
  • Deel, bekijk of like je deze video, dan doneert Pampers één vaccin aan UNICEF.