Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Hulp aan Caribisch gebied in volle gang

29 september 2017

UNICEF zorgt op verschillende zwaar getroffen eilanden voor hulpgoederen als veilig drinkwater, spel- en leermaterialen. Een gespecialiseerd team van UNICEF is daarnaast dag en nacht in touw om de kinderen op Sint Maarten te helpen.

Blij met lesmateriaal op het door Irma getroffen eiland Antigua.

Blij met lesmateriaal op het door Irma getroffen eiland Antigua.

Blij met lesmateriaal op het door Irma getroffen eiland Antigua.

Op maandag 2 oktober zijn de eerste scholen en kinderopvangcentra op het door verwoestende orkanen getroffen Sint Maarten weer open gegaan. "Het is ongelofelijk belangrijk dat kinderen die deze orkaan hebben meegemaakt psychosociale hulp krijgen. Ook onderwijs is belangrijk na een ramp: het biedt hen structuur en veiligheid", zegt La-Toya Charles, Cariben-expert van UNICEF.

Speciaal team van UNICEF Nederland

Een team van UNICEF Nederland, gespecialiseerd in noodhulp, onderwijs, kinderbescherming en Caribisch Nederland, is sinds het begin van de ramp dag en nacht in touw om de hulp georganiseerd te krijgen. "School is na een ramp van groot belang voor kinderen. Zij vinden er structuur en veiligheid. Het helpt hen om de stress na de orkaan te verwerken en hun zorgen te vergeten", zegt Bart Vrolijk, onderwijsexpert van UNICEF.

Zorgen om welzijn kinderen

Daarnaast maakt UNICEF zich zorgen over het welzijn van de kinderen in de regio. Door de moeilijke omstandigheden waarin huishoudens verkeren na een ramp als deze, kan geweld tegen kinderen toenemen. Mensen zijn hun huis en bezittingen kwijt, terwijl hun inkomen onzeker is geworden. Of kinderen in die omstandigheden voldoende verzorging en veiligheid krijgen, is een belangrijk aandachtspunt van UNICEF. "Samen met de kinderbeschermings- en welzijnsinstanties zoeken we uit welke kinderen hulp moeten krijgen, zodat we de gevraagde hulp zo snel mogelijk kunnen geven, " zegt Charles.

Gerelateerd aan dit onderwerp

Help de kinderen op Sint Maarten

geef nu