Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Rohingya in Bangladesh afhankelijk van noodhulp

27 september 2017

In een maand tijd zijn 430.000 Rohingya van Myanmar naar Bangladesh gevlucht. Families hebben in grote haast hun huis moeten verlaten. Zij hadden vaak niet eens de kans om extra kleren of eten mee te nemen. Zij zijn afhankelijk van noodhulp.

Rohingya-vluchtelingen in Bangladesh hebben dringend behoefte aan noodhulp. UNICEF zorgt ervoor dat kinderen en hun families worden bereikt met water, gezondheidszorg, onderwijs en bescherming.

Rohingya-vluchtelingen in Bangladesh hebben dringend behoefte aan noodhulp. UNICEF zorgt ervoor dat kinderen en hun families worden bereikt met water, gezondheidszorg, onderwijs en bescherming.

Rohingya-vluchtelingen in Bangladesh hebben dringend behoefte aan noodhulp. UNICEF zorgt ervoor dat kinderen en hun families worden bereikt met water, gezondheidszorg, onderwijs en bescherming.

Het verhaal van Nuraasha

Na een moeizame reis kwam de 20-jarige Nuraasha aan in een vluchtelingenkamp in Bangladesh. Haar man is ziek, haar zoontje Anamul ernstig ondervoed. Onderweg gaf iemand haar een klein beetje eten. Inmiddels is dit alweer bijna op. Ze voedt haar kind met wat overgebleven melk en gebakken rijst.

UNICEF schat dat er tussen de 3.000 en 4.000 ernstig ondervoede Rohingya-kinderen zijn in de vluchtelingenkampen in Bangladesh. Zij moeten nu behandeld worden, anders bestaat het risico dat ze overlijden. Nuraasha’s zoontje is een van deze ondervoede kinderen. Geen enkele moeder zou haar kind zo hoeven zien lijden.

Moeder Nuraasha met haar zoon Anamul. Het jongetje is ernstig ondervoed.

Moeder Nuraasha met haar zoon Anamul. Het jongetje is ernstig ondervoed.

Moeder Nuraasha met haar zoon Anamul. Het jongetje is ernstig ondervoed.

Noodhulp

UNICEF en partners werken nauw samen om ervoor te zorgen dat de meest kwetsbare kinderen worden bereikt met noodhulp. Watertrucks brengen dagelijks 54.000 liter drinkwater naar gebieden waar veel vluchtelingen worden opgevangen. We delen ook hygiënepakketten met zeep, luiers en maandverband uit.

Afgelopen week zijn 150.000 kinderen ingeënt tegen polio, mazelen en rodehond. UNICEF ondersteunt de kraamafdeling van het lokale ziekenhuis en we zorgen ervoor dat pasgeboren baby’s in de kampen medische zorg krijgen. Kinderen krijgen psychosociale zorg in 42 mobiele Child Friendly Spaces (kindvriendelijke plekken). Daarnaast hebben we samen met partnerorganisaties 400 onderwijs-  en 67 recreatiepakketten verdeeld over leercentra en scholen.

Anamul

Anamul werd gescreend door een voedingsdeskundige van UNICEF. Hij wordt behandeld met therapeutische voeding. Er zijn nog veel meer kinderen zoals Anamul die dringend hulp nodig hebben.

Help kinderen in noodsituaties

Doneer nu

Gerelateerd aan dit onderwerp