Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Abdoulaye uit Mali weet wat hij wil: leren

22 september 2017

In het noorden van Mali moet je creatief zijn als je naar school wilt. Abdoulaye had er zelfs een verhuizing voor over.

Abdoudlaye (9) uit Mali wilde koste wat kost naar school.

Abdoudlaye (9) uit Mali wilde koste wat kost naar school.

Abdoudlaye (9) uit Mali wilde koste wat kost naar school.

Veel kinderen in het noorden van Mali krijgen door een slepend conflict geen onderwijs. De weg naar school is bijvoorbeeld te gevaarlijk, of schoolgebouwen worden bezet door vluchtelingen of gewapende groepen. 

Toen de school in het dorp van Abdoulaye (9) zijn deuren sloot, besloot hij dat hij koste wat kost toch wilde leren. Hij had er zelfs een verhuizing naar zijn oom in Ménaka voor over, zodat hij daar naar de basisschool kan gaan. Samen met onze partners zorgen wij ervoor dat hij de gemiste lesstof versneld kan inhalen. "Ik leer van onze juf allemaal nieuwe dingen", zegt Abdoulaye blij. “En ik blijf op school, want ik wil later dokter worden!"

Gerelateerd aan dit onderwerp

Geef doorzetters als Abdoulaye een kans

help kinderen naar school