Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

José: "Als ik niet meer leef, wil ik kinderen helpen gezond op te groeien"

18 september 2017

"We hebben allebei een goede jeugd gehad en volop kansen gekregen. Dat gunnen we alle kinderen. Daarom hebben we UNICEF in ons testament gezet", vertellen Diny van Norden en José Hogenkamp.

Lees hier meer over nalaten aan UNICEF

Lees hier meer over nalaten aan UNICEF

Lees hier meer over nalaten aan UNICEF

Diny en José komen allebei uit een groot gezin. "Wij waren vroeger met tien kinderen thuis en Diny met vijf. Wij hebben zelf geen kinderen, als we onze erfenis zouden verdelen onder onze familieleden, blijft er per persoon weinig over." Diny valt haar bij: "Bovendien heeft onze familie het al zo goed!"

Elk kind verdient kansen

"Ik heb kansen gekregen en ik vind dat alle kinderen die verdienen. De kans om gezond op te groeien, naar school te gaan en jezelf te ontwikkelen. Dat gun ik elk kind", zegt Diny enthousiast. Daarom heeft zij samen met José een testament laten opmaken bij de notaris met UNICEF als een van de erfgenamen. Een testament is er voor iedereen. Door je nalatenschap vast te leggen, weet je dat alles goed is geregeld voor als je er zelf niet meer bent. Diny: "Het is een fijn idee dat ons geld later terechtkomt bij kinderen in moeilijke omstandigheden. Veel werk is het opstellen van een testament niet, een regel over hoe jij het wilt, is al voldoende."

UNICEF voor alle kinderen

José is duidelijk waarom zij voor UNICEF hebben gekozen: "Als ik niet meer leef, wil ik kinderen helpen gezond op te groeien. Daarvoor vertrouw ik straks ons geld aan een onafhankelijke organisatie toe. UNICEF zet zich in voor álle kinderen, waar ook ter wereld. We kennen de kinderen natuurlijk niet, maar dat maakt ons echt niet uit."

Ook Jörgen Raymann heeft UNICEF opgenomen in zijn testament.

"Als je ziet hoeveel leed er is op de wereld besef je maar weer eens dat voorkomen beter is dan genezen. Toen ik jong was, kreeg ik alle hulp die nodig was en ik gun alle kinderen die het moeilijk hebben hetzelfde. Daarom staat UNICEF in mijn testament."
 

Laat kinderen een toekomst na

Vraag de brochure 'Nalaten aan UNICEF' aan

Persoonlijk advies over nalaten aan UNICEF

Annemarie blok mgsht

Annemarie Blok

Relatiemanager nalatenschappen

nalaten@unicef.nl

+31 (0)88 444 96 50

"Wilt u weten wat uw nalatenschap voor kinderen wereldwijd kan betekenen? Heeft u vragen over het opnemen van UNICEF in uw testament, of wilt u hierover geheel vrijblijvend van gedachten wisselen? Ik neem graag de tijd om met u over uw wensen te praten. Belangrijk is dat u zich prettig voelt bij uw keuzes en er volledig achter staat."