Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Kinderen in conflictgebied Myanmar hebben dringend hulp nodig

7 september 2017

Vanwege aanhoudend geweld zijn sinds eind augustus meer dan 125.000 Rohingya-vluchtelingen uit de noordelijke staat Rakhine naar Bangladesh gevlucht.

Myanmar rohingya kinderen

Tachtig procent van de gevluchte mensen zijn vrouwen en kinderen. Daarnaast zijn er vele kinderen in Rakhine achtergebleven. Aan beide kanten van de grens is dringend hulp nodig.

Wat doet UNICEF?

UNICEF heeft de hulp in Bangladesh opgeschaald om de vluchtelingen op te vangen. We zorgen voor bescherming van kinderen en gezinnen, voor medische zorg en voeding. Ook leveren we water- en sanitaire voorzieningen.

UNICEF onderzoekt pasgeborenen en zwangere vrouwen op ziektes en biedt medische hulp

UNICEF onderzoekt pasgeborenen en zwangere vrouwen op ziektes en biedt medische hulp

UNICEF onderzoekt pasgeborenen en zwangere vrouwen op ziektes en biedt medische hulp

Geen toegang Myanmar

UNICEF werkt al lange tijd in Myanmar, maar heeft op dit moment geen toegang tot het conflictgebied. Eerder zorgden we ervoor dat 28.000 kinderen in Rakhine psychosociale zorg kregen en behandelden we meer dan 4.000 kinderen in Buthidaung en Maungdaw tegen ondervoeding. Dit is nu onmogelijk. Daarnaast zijn onze water- en sanitatieprojecten tijdelijk stopgezet, net als de projecten om scholen weer bruikbaar te maken.

UNICEF Nederland steunt in Myanmar onderwijsprogramma’s die erop gericht zijn dat kinderen die getroffen zijn door rampen of conflict toch kunnen leren. Ook investeren we in in lesprogramma’s die de sociale cohesie tussen de verschillende bevolkingsgroepen bevorderen.

Gerelateerd aan dit onderwerp

Kinderen aan beide kanten van de grens hebben direct onze hulp nodig

Doneer nu