Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

H&M steunt Syrische kinderen met Back-to-school campagne

7 september 2017

Alle winkels van Hennes & Mauritz in Nederland staan vanaf morgen weer in het teken van UNICEF. Met de jaarlijkse Back to school campagne vraagt H&M ditmaal aandacht voor Syrische kinderen, die heel graag weer naar school willen. De campagne loopt van 7 tot 20 september 2017.

Wat doet UNICEF?

In Syrië is al zes jaar oorlog en gaan 1,75 miljoen kinderen niet meer naar school. UNICEF brengt daar verandering in. We zorgen ervoor dat er een veilige plek is om les te krijgen, dat er docenten zijn en schoolspullen. Maar alles begint natuurlijk met een gevulde schooltas, met boeken, schriften en schrijfmateriaal. Als klant van H&M kun je daar tijdens de actie op verschillende manieren aan bijdragen.

Meedoen

Je kunt in de winkel geld doneren aan de kassa of een kleurplaat inleveren. H&M doneert voor iedere ingeleverde kleurplaat 0,50 cent voor Syrië. De speciale Oenny-kleurplaat kun je downloaden of ophalen in de winkel. Bovendien staat er op de kleurplaat een kortingscode voor de Oenny-rugzak (van 12,95 voor 7,95). Van iedere verkochte rugzak gaat er een afdracht naar UNICEF.

2016: Onderwijs in Myanmar

H&M werkt al sinds 2004 samen met UNICEF. Vorig jaar steunde H&M met een soortgelijke actie kinderen in Myanmar. Er werd ruim 65.000 euro gedoneerd, waardoor vele kinderen daar nu onderwijs kunnen volgen en een kans hebben op een betere toekomst.  

Gerelateerd aan dit onderwerp