Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Hulp aan slachtoffers overstroming in Bangladesh, India en Nepal

25 augustus 2017

Grote overstromingen en aardverschuivingen treffen 41 miljoen mensen in Bangladesh, India en Nepal. Er zijn tot nu toe 900 doden. Tienduizenden huizen zijn verloren gegaan en ook scholen en ziekenhuizen zijn beschadigd. 

Kinderen zijn erg kwetsbaar bij rampen. Zij hebben zo snel mogelijk schoon drinkwater nodig zodat ze niet ziek worden van vervuild water. Ook hebben ze voeding, toegang tot medische zorg en onderwijs nodig.  

Kinderen zijn erg kwetsbaar bij rampen. Zij hebben zo snel mogelijk schoon drinkwater nodig zodat ze niet ziek worden van vervuild water. Ook hebben ze voeding, toegang tot medische zorg en onderwijs nodig.  

Kinderen zijn erg kwetsbaar bij rampen. Zij hebben zo snel mogelijk schoon drinkwater nodig zodat ze niet ziek worden van vervuild water. Ook hebben ze voeding, toegang tot medische zorg en onderwijs nodig.  

De hulpverlening ter plekke is al flink op gang gekomen. UNICEF zet opvangplekken op voor mensen die hun huis en al hun bezittingen kwijt zijn. In Nepal hebben we inmiddels hulpgoederen uitgedeeld aan 67.000 mensen, waaronder waterzuiveringstabletten, emmers, dekens, klamboes, plastic zeildoek om tenten van te maken en babykleertjes en luiers. Om ervoor te zorgen dat kinderen wier school is verwoest toch les kunnen krijgen, zijn school-in-a-box kits geleverd. Hierin zitten alle materialen om veertig leerlingen les te kunnen geven. Het is voor kinderen cruciaal dat ze na een ramp hun gewone leven zo snel mogelijk weer kunnen oppakken en dat ze met leeftijdsgenootjes hun ervaringen kunnen verwerken.

Vanwege de overstromingen bracht de 30-jarige Asha Devi Raya uit Nepal drie nachten door op het dak van haar huisje, samen met haar 28 dagen oude baby.

Vanwege de overstromingen bracht de 30-jarige Asha Devi Raya uit Nepal drie nachten door op het dak van haar huisje, samen met haar 28 dagen oude baby. Toen er hulp kwam was de baby verzwakt. Asha kreeg van UNICEF hulp voor haar dochter. 'Je moet ervoor zorgen dat je baby niet in aanraking komt met de modder', adviseerde Sunita Sulpe van UNICEF, die haar een babykit overhandigde..

Vanwege de overstromingen bracht de 30-jarige Asha Devi Raya uit Nepal drie nachten door op het dak van haar huisje, samen met haar 28 dagen oude baby. Toen er hulp kwam was de baby verzwakt. Asha kreeg van UNICEF hulp voor haar dochter. 'Je moet ervoor zorgen dat je baby niet in aanraking komt met de modder', adviseerde Sunita Sulpe van UNICEF, die haar een babykit overhandigde..

Gerelateerd aan dit onderwerp