Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Schoon water essentieel om ziektes te voorkomen in Sierra Leone

16 augustus 2017

UNICEF is maandag gelijk begonnen met het verlenen van de eerste noodhulp aan de slachtoffers van de modderstromen bij Freetown in Sierra Leone. Schoon water is hard nodig om de uitbraak van ziektes te voorkomen.

Modderstromen sierra leone

In de eerste chaotische uren na de ramp heeft UNICEF bodybags verstrekt voor de overledenen, plastic lakens en megafoons; zodat hulpverleners konden communiceren met slachtoffers, familieleden en andere omstanders. John James, communicatiespecialist bij UNICEF Sierra Leone: 'Veel overlevenden zijn getraumatiseerd en op zoek naar familieleden en geliefden. Waterbronnen zijn beschadigd en zeker honderd mensen schuilen momenteel in een school, bang voor meer overstromingen.' Tot nu toe zijn er 109 kinderen overleden door de ramp, meldt UNICEF Sierra Leone.

Dringend schoon water nodig

Om ziektes te voorkomen moet er snel schoon water beschikbaar komen. UNICEF draagt daarnaast zorg voor de opvang van kinderen in het getroffen gebied.

Direct na de overstromingen in 2015 in Sierra Leone hielpen UNICEF en haar partners de overheid van Sierra Leone bij het verstrekken van schoon water, melk en noodvoeding. UNICEF zette daarnaast gezondheidsklinieken en kindvriendelijke ruimtes op.

Gerelateerd aan dit onderwerp

Help kinderen in noodsituaties

Help nu