Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

EasyJet steunt strijd tegen polio met 10 miljoen euro

19 juli 2017

Van 1 juli tot en met 30 september kunnen passagiers aan boord van easyJet hun kleingeld en vreemde valuta doneren. Deze zomercollecte is onderdeel van de Change for Good-campagne waarmee easyJet UNICEF's wereldwijde strijd tegen polio ondersteunt.

Easyjet campaign end polio 2017

EasyJet steunt UNICEF al sinds 2012 en heeft middels diverse acties al ruim 10 miljoen euro (9 miljoen Britse ponden) opgebracht voor ons levensreddende werk voor kinderen. De luchtvaartmaatschappij voert acties in haar hele Europese netwerk tijdens Pasen en tijdens het hoogseizoen in de zomer en de winter. 

Polio nog steeds gevaarlijk

Miljoenen kinderen over de hele wereld lopen het risico om besmet te raken met polio, een zeer besmettelijke ziekte die tot levenslange verlamming kan leiden. Er is geen geneesmiddel, maar wel een doeltreffend vaccin. Waar in 1988 polio nog verspreid was over 125 landen, zijn er nu dankzij succesvolle vaccinatieprogramma’s, zoals die gefinancierd door het Change for Good samenwerkingsverband tussen easyJet en UNICEF, nog maar drie landen over waar polio heerst: Pakistan, Afghanistan en Nigeria.

Eén euro beschermt drie kinderen

Miljoenen kinderen over de hele wereld lopen het risico polio te krijgen. Hoewel polio niet genezen kan worden, is een kind met drie vaccinaties levenslang tegen de ziekte beschermd. Drie vaccins kosten 35 eurocent, dus met elke gedoneerde euro kunnen drie kinderen worden ingeënt.

Resultaten Change for Good

Dankzij de steun van klanten en medewerkers van easyJet hebben we al veel resultaten geboekt! Het Change for Good-partnership heeft al ervoor gezorgd dat:

  • meer dan 13 miljoen kinderen gevaccineerd zijn tegen polio;
  • meer dan 5,3 miljoen moeders en baby’s gevaccineerd zijn tegen levensbedreigende ziektes;
  • kinderen in noodsituaties beschermd worden, zoals bij de aardbeving in Nepal en de crisis in Syrië.