Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Levensreddende medicijnen tegen cholera gearriveerd in Jemen

28 juni 2017

Ruim 36 ton levensreddende medicijnen en waterzuiveringsmiddelen zijn in Jemen aangekomen om de ergste cholera-uitbraak in de wereld te bestrijden.

Drie chartervliegtuigen hebben ORS, waterzuiveringstabletten en andere hulpgoederen naar Jemen gebracht.

Drie chartervliegtuigen hebben ORS, waterzuiveringstabletten en andere hulpgoederen naar Jemen gebracht.

Drie chartervliegtuigen hebben ORS, waterzuiveringstabletten en andere hulpgoederen naar Jemen gebracht.

UNICEF heeft met drie chartervliegtuigen 750.000 zakjes ORS, 10.500.000 waterzuiveringstabletten en andere hulpgoederen naar het getroffen land gebracht. Jemen telt op dit moment meer dan 200.000 cholerapatiënten, waarvan ongeveer de helft kind is.

'Ergste cholera-uitbraak in de wereld'

In minder dan twee maanden tijd heeft de besmettelijke ziekte zich door bijna heel Jemen verspreid. Al meer dan 1.300 mensen zijn gestorven. Een kwart daarvan is kind. Anthony Lake (directeur UNICEF) en Margaret Chan (directeur World Health Organisation), noemden het eerder deze week al 'de ergste cholera-uitbraak in de wereld'. Iedere dag raken er 5.000 nieuwe mensen besmet.

Jemen

Sherin Varkey, directeur UNICEF Jemen: ‘We zijn bezig met een race tegen de klok.'

Sherin Varkey, directeur UNICEF Jemen: ‘We zijn bezig met een race tegen de klok.'

Race tegen de klok

Sherin Varkey, directeur UNICEF Jemen: ‘We zijn bezig met een race tegen de klok. We werken samen met alle mogelijke hulporganisaties om de medicijnen zo snel mogelijk te verspreiden om de zieken te kunnen behandelen. De komende dagen zullen nog veel meer van dit soort noodtransporten moeten plaatsvinden.’

Sinds de cholera-uitbarsting is gerapporteerd op 27 april, bijna twee maanden geleden, heeft UNICEF niet alleen zo snel mogelijk ORS, infuusvloeistof en waterzuiveringstabletten verspreid. Ook is, in samenwerking met andere organisaties, de verstrekking van schoon drinkwater opgeschaald en zijn er speciale diarreebehandelcentra opgericht. Met behulp van 10.000 gemeenschapswerkers informeert UNICEF de lokale bevolking over het belang van hygiëne en schoon drinkwater, en hoe besmetting is te voorkomen als een gezinslid ziek wordt.

Gerelateerd aan dit onderwerp

Help de kinderen in Jemen

Doneer nu