Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Aantal cholerabesmettingen Jemen stijgt tot meer dan 100.000

11 juni 2017

Het aantal gevallen van cholera in Jemen blijft stijgen. Inmiddels zijn meer dan 100.000 mensen ziek en zijn er bijna 800 doden te betreuren.

Een arts in het Al Sab'een ziekenhuis in Sana'a onderzoekt een meisje dat besmet is met cholera.

Een arts in het Al Sab'een ziekenhuis in Sana'a onderzoekt een meisje dat besmet is met cholera.

Een arts in het Al Sab'een ziekenhuis in Sana'a onderzoekt een meisje dat besmet is met cholera.

Kinderen zijn kwetsbaar en lopen daardoor een groot risico op besmetting. Daarom doen we er samen met de Wereldgezondheidsorganisatie alles aan om de epidemie te stoppen. 'De cholera-uitbraak maakt de toch al slechte situatie voor kinderen dramatisch erger. Veel kinderen die aan de ziekte zijn overleden waren ondervoed,' zegt Meritxell Relano, directeur van UNICEF in Jemen. 'Kinderen voeren continu een overlevingsstrijd, omdat ze worden bedreigd door ondervoeding, geweld en nu dus ook cholera.'

Geen makkelijke race

De race om cholera te stoppen is niet makkelijk te winnen. Het gezondheidssysteem in Jemen is door het al twee jaar durende conflict bijna vernietigd. Minder dan de helft van de klinieken in het land functioneert nog volledig. Er komen veel minder medische hulpmiddelen het land binnen dan voorheen. 14,5 miljoen mensen hebben geen toegang tot schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen en hulpverleners hebben in geen acht maanden salaris ontvangen.

De hulp van UNICEF

Tot nu toe hebben we samen met de Wereldgezondheidsorganisatie bijna 3,5 miljoen mensen met water en ontsmettingsmiddelen bereikt. Op meerdere plekken in Jemen zijn choleraklinieken opgezet waar patiënten hulp krijgen. Ook geven we de bevolking voorlichting over hoe ze een cholerabesmetting kunnen voorkomen.

Gerelateerd aan dit onderwerp

help de kinderen in jemen

geef nu