Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Oproep aan premier Rutte: bescherm kinderen op de vlucht internationaal

9 juni 2017

UNICEF Nederland roept premier Rutte op om zich tijdens de naderende wereldtop met regeringsleiders in te zetten voor de miljoenen kinderen op de vlucht.

Miljoenen kinderen zijn op de vlucht. UNICEF Nederland dringt erop aan deze kinderen te beschermen. 

Miljoenen kinderen zijn op de vlucht. UNICEF Nederland dringt erop aan deze kinderen te beschermen. 

Miljoenen kinderen zijn op de vlucht. UNICEF Nederland dringt erop aan deze kinderen te beschermen. 

Nog nooit zijn er zoveel kinderen op de vlucht, veelal voor oorlog en geweld. Uit een recent UNICEF rapport blijkt dat er in de afgelopen twee jaar alleen al in Europa 170.000 alleenreizende kinderen asiel aanvroegen.

'Veel van deze kinderen hebben onderweg misbruik meegemaakt’, vertelt Majorie Kaandorp, kinderrechtenexpert van UNICEF Nederland. ‘Ze worden vaak gedwongen gebruik te maken van mensensmokkelaars en niet zelden worden ze het slachtoffer van mensenhandelaren.’

Verantwoordelijkheid

Vele vluchtelingen en migrerende kinderen zitten op dit moment in onveilige omstandigheden. De wereld heeft een verantwoordelijkheid om deze kinderen beter te beschermen. UNICEF Nederland dringt er daarom bij de Nederlandse regering op aan tijdens de G20 top de moeilijke positie van vluchtende en migrerende kinderen bespreekbaar te maken. 

Gerelateerd aan dit onderwerp