Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Bijna 60.000 kinderen zijn de Syrische stad Raqqa ontvlucht

7 juni 2017

Door hevige gevechten om de stad Raqqa zijn al 107.000 mensen op de vlucht geslagen, waaronder 59.000 kinderen. De meesten van hen verblijven nu in geïmproviseerde kampen in de woestijn.

Mohammad vluchtte met zijn familie uit Raqqa. Nu verblijven ze in het kamp Karama in de woestijn.

Mohammad vluchtte met zijn familie uit Raqqa. Nu verblijven ze in het kamp Karama in de woestijn.

Mohammad vluchtte met zijn familie uit Raqqa. Nu verblijven ze in het kamp Karama in de woestijn.

Eén van deze ontheemden is Mohammad, een jongetje van 13 jaar oud. Samen met zijn ouders en zes broers en zussen kwam hij drie weken geleden aan in het kamp Karama. Zijn familie besloot te vluchten omdat de gevechten rondom hun stad steeds erger werden.''s Nachts is het erg koud, we zitten midden in de woestijn en we konden niet eens dekens meebrengen', vertelt de gevluchte Mohammad. ‘Er zijn hier ook schorpioenen, dus we zijn altijd bang.'

600.000 liter drinkwater

In het kamp Karama, gelegen op het platteland ten oosten van Raqqa, leven nu ongeveer 40.000 ontheemden onder slechte omstandigheden. UNICEF zorgt voor de acute behoeften van de ontheemde kinderen. We brengen elke dag 600.000 liter drinkwater naar dit kamp. Ook delen we voedingsmiddelen en hygiënepakketten uit.  

De levens van vele kinderen staan op het spel door het huidige geweld. UNICEF doet dan ook een zeer dringend beroep op alle strijdende partijen om ervoor te zorgen dat kinderen geen slachtoffer worden van welke vorm van geweld dan ook.  

Gerelateerd aan dit onderwerp