Gezocht: bloggers (zonder ervaring) voor Write 2 Unite

29 mei 2017

Houd jij van bloggen of wil je het leren? En ben je tussen de 15 en 17 jaar oud? Meld je dan nu aan voor het UNICEF project Write 2 Unite.

Bloggen leren en blogs publiceren, samen met een leeftijdgenoot die is gevlucht. Dat kan via Write 2 Unite van UNICEF. Meld je nu aan!

Bloggen leren en blogs publiceren, samen met een leeftijdgenoot die is gevlucht. Dat kan via Write 2 Unite van UNICEF. Meld je nu aan!

Write 2 Unite is een project van UNICEF waarbij jongeren gevlucht uit eigen land en jongeren uit Nederland in teams bloggen. UNICEF verzorgt een driedaagse training vooraf, begeleiding tijdens het bloggen en het publiceren van de blogs. Na afloop krijg je een UNICEF certificaat!

Voorwaarden

  • Je bent tussen de 15 en 17 jaar oud (of je wordt 18 tijdens het project).
  • Je kunt je goed uitdrukken in de Nederlandse taal in woord en geschrift (natuurlijk hoeft het niet foutloos te zijn).
  • Je kunt aanwezig zijn op de drie trainingsdagen georganiseerd door UNICEF Nederland in Den Haag: woensdag 16 augustus tot en met vrijdag 18 augustus 2017.
  • Je kunt in september en oktober 2017 tijd vrij maken om een aantal blogs te schrijven samen met je teamgenoot.

Meld je aan

Aanmelden kan tot 23 juni via Helen Schuurmans: hschuurmans@unicef.nl
Beschrijf in maximaal 200 woorden waarom jij graag wilt meedoen.

Deel de Write 2 Unite flyer met vrienden
 

Goed om te weten

  • Ervaring in het bloggen is geen vereiste, want tijdens de driedaagse training leer je alles over bloggen en samenwerken in teams (zogenoemde interculturele communicatie).
  • Een trainingsdag vindt plaats op het UNICEF Nederland kantoor en twee dagen zijn in het Haagsche Humanity House.
  • Er kunnen 10 jongeren deelnemen aan de training: 5 Nederlandse jongeren en 5 jongeren gevlucht uit eigen land en nu woonachtig in Nederland.
  • Tijdens de blogperiode van 8 weken (vanaf september) krijgt elk team een mentor.
  • Het Write 2 Unite project wordt in meerdere Europese landen uitgevoerd. Blogs die voor een breder publiek interessant zijn, worden vertaald en gedeeld met het wereldwijde UNICEF netwerk. Jouw toekomstige teamblog kan dus een heel groot bereik krijgen. 

Gerelateerd aan dit onderwerp