Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

'Ook als ik er niet meer ben, blijf ik me ervoor inzetten dat geen kind meer honger heeft'

21 mei 2017

Je kunt je blijven inzetten voor kinderen, ook als je er niet meer bent. Met die oproep vraagt UNICEF-ambassadeur Paul van Vliet mensen na te denken over nalaten aan UNICEF.

Paul uncief nalaten

UNICEF in ons testament 

Hij krijgt bijval van bekende en minder bekende Nederlanders zoals UNICEF-ambassadeur en cabaretier Jörgen Raymann en UNICEF-donateurs Diny en José. Ook zij laten in de toekomst geld na aan kinderen wereldwijd. 

‘Ik heb kansen gekregen en ik vind dat alle kinderen die verdienen. De kans om gezond op te groeien, naar school te gaan en jezelf te ontwikkelen. Dat gun ik elk kind’, zegt Diny enthousiast. Daarom heeft zij samen met José een testament laten opmaken bij de notaris met UNICEF als een van de erfgenamen. Een testament is er voor iedereen. Door je nalatenschap vast te leggen, weet je dat alles goed is geregeld voor als je er zelf niet meer bent.

Diny: ‘Het is een fijn idee dat ons geld later terechtkomt bij kinderen in moeilijke omstandigheden. Veel werk is het opstellen van een testament niet, een regel over hoe jij het wilt, is al voldoende.’ 

Diny heeft UNICEF in haar testament opgenomen zodat zij ook na haar dood kinderen een betere toekomst kan geven. 

Diny heeft UNICEF in haar testament opgenomen zodat zij ook na haar dood kinderen een betere toekomst kan geven. 

Diny heeft UNICEF in haar testament opgenomen zodat zij ook na haar dood kinderen een betere toekomst kan geven. 

UNICEF voor alle kinderen 

José is er duidelijk over waarom zij en Diny voor UNICEF hebben gekozen: ‘Als ik niet meer leef, wil ik kinderen helpen gezond op te groeien. Daarvoor vertrouw ik straks ons geld aan een onafhankelijke organisatie als UNICEF toe. UNICEF zet zich in voor álle kinderen, waar ook ter wereld. We kennen de kinderen natuurlijk niet, maar dat maakt ons echt niet uit.’   

Wilt u net als Diny, José, Paul en vele andere Nederlanders later geld nalaten aan UNICEF zodat kinderen wereldwijd een betere toekomst tegemoet kunnen gaan?
Lees dan hier hoe u ook na uw overlijden iets bijzonders kunt betekenen voor jongens en meisjes overal ter wereld.

Ook als José er niet meer is, blijft zij zich inzetten voor kinderen wereldwijd. 

Ook als José er niet meer is, blijft zij zich inzetten voor kinderen wereldwijd. 

Ook als José er niet meer is, blijft zij zich inzetten voor kinderen wereldwijd.