Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Levens van 1 miljoen kinderen staan op het spel in de Centraal Afrikaanse Republiek

17 mei 2017

De levens en de toekomst van meer dan één miljoen kinderen staan op het spel in de Centraal Afrikaanse Republiek. De helft van alle kinderen in het land is ondervoed en één op de tien kinderen sterft voor zijn of haar vijfde verjaardag.

Vader met zijn zieke zoontje. De Centraal Afrikaanse Republiek heeft één van de hoogste kindersterftecijfers ter wereld.

Vader met zijn zieke zoontje. De Centraal Afrikaanse Republiek heeft één van de hoogste kindersterftecijfers ter wereld.

Vader met zijn zieke zoontje. De Centraal Afrikaanse Republiek heeft één van de hoogste kindersterftecijfers ter wereld.

Vergeten land, vergeten kinderen?

Het conflict in de Centraal Afrikaanse Republiek duurt al meer dan vier jaar. Inmiddels hebben ruim 2,2 miljoen mannen, vrouwen en kinderen dringend humanitaire hulp nodig. 'We kunnen niet toestaan dat de crisis in de Centraal Afrikaanse Republiek vergeten wordt', zei Christine Muhigana, directeur van UNICEF CAR. 'Maar de realiteit is dat we, zonder steun, niet de middelen hebben om kinderen de zorg te bieden die ze nodig hebben om te overleven.'

In de Centraal Afrikaanse Republiek staat maar één kinderziekenhuis.

In de Centraal Afrikaanse Republiek staat maar één kinderziekenhuis.

In de Centraal Afrikaanse Republiek staat maar één kinderziekenhuis.

Het enige kinderziekenhuis

De gezondheidszorg in de Centraal Afrikaanse Republiek is ver onder de maat. Er zijn te weinig gezondheidscentra, en de centra die er zijn kampen met een groot tekort aan medicijnen en gekwalificeerde verpleegkundigen. In het hele land is maar één kinderziekenhuis dat de toestroom van patiënten nauwelijks aankan.

UNICEF werkt dag en nacht om ervoor te zorgen dat de kinderen in de Centraal Afrikaanse Republiek niet vergeten worden. We vaccineren jonge kinderen tegen polio en mazelen, zorgen dat patiëntjes medische zorg en medicijnen krijgen. Ernstig ondervoede kinderen worden behandeld met therapeutische voeding.

Ons doel: ervoor zorgen dat alle jongens en meisjes hun vijfde verjaardag kunnen vieren.

Gerelateerd aan dit onderwerp