Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Minstens 27 kinderen gedood bij aanval Idlib

6 april 2017

Minstens 27 kinderen zijn gedood bij de vermeende gifgasaanval in Idlib, Syrië. Daarnaast zijn 546 mensen, waaronder veel kinderen, gewond geraakt. Er wordt verwacht dat dit aantal nog verder zal stijgen.

Vrouw en kind lopen door een verwoeste straat in de provincie idlib

‘Het doden van kinderen in Syrië moet stoppen', zei UNICEF regionaal directeur Geert Cappelaere. 'Alle partijen die betrokken zijn bij het conflict, direct of indirect, moeten onmiddellijk een einde maken aan deze nachtmerrie.'

UNICEF en partners steunen drie mobiele klinieken en vier ziekenhuizen waar slachtoffers terecht kunnen voor eerste hulp. Negen ambulances brengen gewonden naar ziekenhuizen in de omgeving.

UNICEF zorgt ook voor essentiële medische benodigdheden. Daarnaast worden lokale partners voorgelicht over hoe ze het beste hulp kunnen verlenen bij een chemische aanval

Gerelateerd aan dit onderwerp