Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Aanval Idlib: ‘Alleen woedend zijn is niet genoeg’

6 april 2017

De vermoedelijke gifgasaanval op de Syrische stad Idlib heeft UNICEF bijzonder geschokt. ‘De beelden van stikkende en stervende kinderen in de straten van Idlib zijn afschuwelijk’, zegt Anthony Lake, directeur van UNICEF Internationaal.

Syrië meisje hek

'Op deze daad moeten we met meer dan alleen woede reageren. Diegenen die een einde kunnen maken aan het geweld moeten dat nú doen.’

Lake voegt hieraan toe dat de gebeurtenissen van afgelopen dinsdag niet op zichzelf staan. ‘Ook in de rest van Syrië gaat het geweld door. Meer dan 280.000 kinderen kunnen geen kant uit en krijgen geen hulp.’

Gerelateerd aan dit onderwerp