Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Ranomi Cup levert 12.500 euro op (en de teller loopt nog)

3 maart 2017

Topzwemmers doen van 3 tot en met 5 maart in het Hofbad mee aan de Swim Cup Den Haag, waar ze zich kunnen kwalificeren voor het WK Zwemmen in Boedapest.

Ranomicup cheque

Een van de deelnemers is UNICEF-ambassadeur Ranomi Kromowidjojo. Zij doet niet alleen mee aan de wedstrijden, maar is ook naamgever van de Ranomi Cup. Aan dit speciale toernooionderdeel doen vierhonderd kinderen mee, die samen 12.500 euro voor UNICEF hebben opgehaald.

Iris haalde het meeste op

Ranomi Cup deelnemer Iris Duvekot mocht een cheque met het bedrag aan Ranomi overhandigen. Zij had via de actiewebsite helpmee.unicef.nl met meer dan 1.200 euro het meeste geld ingezameld. Bovenop het bedrag op de cheque komt nog de opbrengst van merchandise die dit weekend tijdens de Swim Cup wordt verkocht.

'Fantastisch'

"Het is fantastisch om te zien dat al deze kinderen zich samen zo enorm hebben ingezet voor UNICEF. Het geld is hard nodig en wordt door UNICEF goed gebruikt voor kinderen die onze hulp hard nodig hebben," zei Ranomi, die morgen haar eerste wedstrijd van het toernooi zal zwemmen.

Ranomi Cup

Ranomi Cup deelnemer Iris Duvekot haalde meer dan 1.200 euro op voor UNICEF.

Ranomi Cup deelnemer Iris Duvekot haalde meer dan 1.200 euro op voor UNICEF.