Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Update: Hoe is het met de hongersnood in Zuid-Soedan?

2 maart 2017

In februari 2017 is de hongersnood in delen van Zuid-Soedan uitgeroepen. Meer dan 1 miljoen kinderen zijn zo acuut ondervoed, dat hun levens in gevaar zijn. Wat doet UNICEF nu?

Unicef zuid soedan moeder voedt kind

Wat is er aan de hand?

In Zuid-Soedan heersen door oorlog en een ingestorte economie enorme voedseltekorten. Dit jaar is er daarnaast ook nog grote droogte en daardoor zijn er grote watertekorten. 4,9 miljoen mensen staan aan de rand van een hongersnood, een aantal dat de komende maanden kan toenemen tot 5,5 miljoen. Meer dan een miljoen kinderen zijn of raken dit jaar ondervoed, waarvan 300.000 zeer ernstig.

Het gebied 'Unity State' in het noorden van Zuid-Soedan is er het slechtst aan toe: hier sterven nu al mensen van de honger. Sinds het conflict in Zuid-Soedan drie jaar geleden oplaaide, is de situatie nog niet zo erg geweest. Veel mensen hebben geen eten en geen geld om eten te kopen. Hulp van buitenaf maakt nu het cruciale verschil.

In zorgcentra van UNICEF worden ondervoede kinderen behandeld.

In zorgcentra van UNICEF worden ondervoede kinderen behandeld.

In zorgcentra van UNICEF worden ondervoede kinderen behandeld.

Wat doet UNICEF?

Samen met het World Food Programme (WFP) bestrijden we al langere tijd de ondervoeding in Zuid-Soedan. In zorgcentra in het hele land screenen we kinderen op ondervoeding en behandelen hen. Mobiele medische teams zoeken ondervoede kinderen op in moeilijk bereikbare gebieden. Ondervoede kinderen krijgen direct speciale voeding: pindapasta met veel calorieën en essentiële voedingsstoffen. Deze behandeling zorgt ervoor dat kinderen kunnen aansterken.

In 2016 heeft UNICEF in Zuid-Soedan al kunnen zorgen voor meer dan 200.000 acuut ondervoede kinderen. De crisis is nu erger dan ooit, dus hulp blijft heel hard nodig.

Speciale zakjes voedzame voeding zorgen ervoor dat kinderen kunnen aansterken. 

Speciale zakjes voedzame voeding zorgen ervoor dat kinderen kunnen aansterken. 

Speciale zakjes voedzame voeding zorgen ervoor dat kinderen kunnen aansterken. 

Gerelateerd aan dit onderwerp

Help de kinderen in Zuid-Soedan overleven

Doneer nu