Welkom bij UNICEF

Fijn dat je onze site bezoekt! We informeren je graag over ons werk voor kinderen wereldwijd. Om de site goed te laten werken en optimaal met je te communiceren, gebruiken we cookies. Zodat we met minder uitgaven méér kinderen kunnen helpen. Help je ons mee?

...of stel zelf je cookies in

Genomineerden Paul van Vliet Award bekend

28 februari 2017

De Award, een initiatief van UNICEF en de Efteling, is bedoeld voor Nederlandse organisaties die zich op een bijzondere manier inzetten voor kinderen. 

131212paulvanvliet 08 2

De Kinderwinkel, Resto van Harte, Stichting Move, Taal doet meer en Stichting FunCare4Kids zijn genomineerd voor de Paul van Vliet Award 2017. Zij dingen op 8 maart in de Efteling mee naar de prijs via een pitch. Behalve de Award ontvangt de winnaar een bedrag van 10.000 euro om het project te ondersteunen. UNICEF-ambassadeur en jurylid Paul van Vliet reikt de prijs uit.

"Het bijzondere aan de Award is dat het kinderen helpt die in Nederland wonen en in de verdrukking zijn geraakt", aldus Paul van Vliet. Het winnen van de prijs kan echt een verschil maken voor deze kinderen, zoals bij de Esther Vergeer Foundation, de vorige winnaar. 

De genomineerden zijn:

De Kinderwinkel. Dit buurthuis staat in een van de slechtste wijken van Nederland. De Kinderwinkel wil een veilige haven zijn voor kinderen van 2 t/m 16 jaar waar ze kunnen spelen en zich kunnen ontwikkelen. De organisatie biedt diverse activiteiten aan als kookles in een tienerrestaurant, huiswerkbegeleiding en muziekles.

Resto van Harte bevordert de kennismaking tussen kinderen uit Rijswijk en de ‘nieuwe’ vluchtelingenkinderen uit het azc door samen te koken, eten en spelen. Dit zorgt voor verrassende ontmoetingen, en jonge nieuwkomers kunnen op deze manier actief deelnemen aan de samenleving.

Taaldoetmeer koppelt hoogopgeleide vrijwillige taalmentoren aan vluchtelingenkinderen waardoor zij hun taalvaardigheid verbeteren en de samenleving leren kennen. Met de Utrechtse Taalstraat verbinden zij vrijwilligers, ouders en de school met elkaar zodat de kinderen sneller kunnen participeren in de samenleving.

Stichting Move laat kinderen tussen 10 en 13 jaar ontdekken hoe zij hun talenten kunnen inzetten om hun leefomgeving te veranderen. Move koppelt kinderen aan studenten om zo op een positieve manier maatschappelijke participatie te bevorderen.

Stichting FunCare4Kids organiseert Fundagen voor kinderen die in een moeilijke thuissituatie verkeren. Ze leven in een gezin waarin één of meer gezinsleden bijvoorbeeld een handicap heeft, aan een chronische ziekte lijdt of daaraan is overleden. De kinderen kunnen ontspannen en andere kinderen ontmoeten die hetzelfde meemaken.

Gerelateerd aan dit onderwerp